Hackerii au sustras criptomonede în valoare de aproape 200 de milioane de dolari de la Nomad

card, visa, criptomonede, ethereum Sursa foto: Pixabay

Hackerii au sustras criptomonede în valoare de aproape 200 de milioane de dolari de la Nomad, un serviciu care permite utilizatorilor să schimbe monede digitale de la un blockchain la altul, într-un nou atac care evidenţiază slăbiciunile spaţiului financiar descentralizat, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Nomad a recunoscut furtul într-un tweet, luni seara.

”Suntem conştienţi de incidentul care a implicat serviciul Nomad. În prezent investigăm şi vom oferi actualizări când le vom avea”, a spus startup-ul.

Nu este clar cum a fost orchestrat atacul sau dacă Nomad plănuieşte să despăgubească utilizatorii care au pierdut criptomonede în atac.

Compania, care se prezintă ca un serviciu de ”mesagerie încrucişată securizată”, nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii atunci când a fost contactată de CNBC.

Experţii în securitate blockchain au descris atacul ca fiind ”un cadou pentru toţi”. Oricine cunoaşte exploatarea şi modul în care a funcţionat ar putea profita de defect şi să retragă o cantitate de criptomonede de la Nomad – ca un fel de bancomat care scoate bani la apăsarea unui buton, au spus aceştia.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *