HĂRȚI Patru rute alternative pentru șoferi, după închiderea circulației pe Valea Oltului

autostrada aglomeratie aglomerata trafic coada masini autoturisme blocaj Sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Valea Oltului va fi închisă pe timpul zilei în perioada 8 iulie – 9 august, pentru lucrări de defrișare necesare la construcția autostrăzii Sibiu – Pitești, a anunțat, miercuri, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Jurnaliștii de la Turnul Sfatului prezintă patru rute alternative pentru ocolirea zonei închise. În mod normal, un drum pe Valea Oltului între Sibiu și Rm. Vâlcea – care are o sută de km -, se parcurge circulând regulamentar, în funcție de trafic, în aproximativ două ore.

Cea mai scurtă variantă ocolitoare, ca distanță și timp, este în mod surprinzător Transfăgărășanul. Această opțiune nu este valabilă pentru transportatorii de mărfuri sau persoane. Ea presupune o distantă de la Sibiu până la Rm. Vâlcea de 202 km, care se parcurg în puțin peste patru ore. Cine merge spre București poate merge de la Curtea de Argeș direct la Pitești.

Sursa: Turnul Sfatului

A doua opțiune o reprezintă Transalpina. Distanța de la Sibiu până la Râmnicu Vâlcea peste munți este de 270 de km, care pot fi parcurși în aproape 5 ore.

Sursa: Turnul Sfatului

Citește continuarea pe Turnul Sfatului.

Sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Comentarii

  1. Transfăgărășan și Transalpina sunt rute alternative pentru Dn7 doar în mintea unor analfabeți.
    DN1 nu poate prelua în intregime traficul de pe Dn7. Se va vedea luni.

    • Pe DN1 se circulă „la semafor”. Au început lucrările la viaductul de la Valea Orății – Posada. Ce să mai preia DN1? Nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *