Hidroelectrica a început să trimită facturile pentru mai, la doar câteva zile după ce a emis și facturile pe aprilie

hidroelectrica sigla

Compania Hidroelectrica a început să emită facturile pentru luna mai, la doar câteva zile după ce a emis și facturile pe luna aprilie. Emiterea facturilor vine după o pauză în care compania nu le-a mai trimis clienților facturi din luna iunie, când în doar patru zile au fost emise cele pentru lunile ianuarie, februarie și martie.

Sâmbătă, 5 august, cel mai mare producător de energie din România a trimis facturile pentru luna mai, după ce pe 1 august a emis facturile pentru luna aprilie.

Scadența pentru noile facturi este 19 septembrie, iar cea pentru facturile din aprilie este 15 septembrie.

Întârzierile au început să apară anul trecut, mai ales în toamnă. Mulți clienți au primit în octombrie facturi pentru consumul din iunie, apoi au așteptat până la finele lui februarie sau chiar până la începutul lui martie pentru facturile pentru luna iulie. Iar cea pe august a venit în ultima zi din martie, însă facturile tot nu au ajuns la zi.

Potrivit Hidroelectrica, întârzierile au fost generate de implementarea de către companie a unui nou soft de gestiune a clienților. Iar în toamna anului trecut au avut loc și mai multe modificări legislative care au avut impact asupra modalității de calcul a energiei livrate clienților.

Astfel, fiecare schimbare din legislație a avut impact asupra facturilor emise de companiile de energie, vârful modificărilor fiind atins în luna decembrie când a fost introdusă, pentru două săptămâni, declarația pe proprie răspundere pentru locul principal de consum, unde să fie aplicat tariful plafonat.

Decizia de eliminare a declarației pe proprie răspundere a fost luată la doar câteva zile de la intrarea în vigoare a legii care stabilea necesitatea ei.

La mijlocul lunii martie, ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor.

În luna iulie, Hidroelectrica a lista un pachet de aproape 20 la sută din acțiuni la Bursă. E vorba de acțiunile pe care le deținea Fondul Proprietatea, restul de 80% fiind în continuare ale statului român, prin ministerul Energiei.

Prețul final al ofertei pentru acțiunile Hidroelectrica a fost stabilit la 104 de lei/ acțiune, conform unui anunț la BVB al Franklin Templeton Internațional, administrator unic al Fondul Proprietatea S.A și potrivit unei notificări BCR la BVB cu privire la indicele de alocare, alocare și prețul Ofertei Publice lnitiale Secundare de Vânzare a Fondului Proprietatea S.A. cu privire la vânzarea acțiunilor sale deținute în S.P.E.EH. Hidroelectrica S.A. Hidroelectrica a transmis detaliile ofertei.

Comentarii

  1. Buna ziua, Informatia dela Hidroelectrica nu este corecta.Ultima factura primita este din 16.06.2022.cu citire contor 30.04.2022,avand 3.000Kwh neplatite.Am dat nenumarate e mailuri,telefoane degeaba.Vas Cornelia,cod client 9900020682.Contract 546/09.062020

  2. Buna ziua,Informatia de la Hidroelectrica nu este corecta.Ultima factura primita este din 16.06.2022,cu citire contor 30.04.2020,avand 3.000Kwh neplatite.Am dat nenumarate e mailuri telefoane degeaba.Vas Cornelia,cod client 9900020682,contract 546/09.06.2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *