Hidroelectrica a raportat un profit net în scădere cu peste 30% în primul semestru din 2024

microhidrocentrala-sursa-hidroelectrica-e1533027318526

Compania națională Hidroelectrica a înregistrat un profit net în scădere cu 32% în primul semestru din 2024, de la 3,9 miliarde lei la aproape 2,7 miliarde lei, potrivit unui document publicat la Bursa de Valori București.

În același timp, veniturile au scăzut cu 26% la 5,15 miliarde lei pe fondul unei producţii de energie în scădere cu 22%. Grupul Hidroelectrica înregistrează rezultate operaţionale şi financiare în scădere pentru primele şase luni ale anului 2024, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2023, dar în uşoară creştere faţă de bugetul aprobat. Marja operaţională şi marja netă ale Grupului au fost diminuate cu 10%, respectiv 8% faţă de perioada similară a anului 2023, în principal ca urmare a scăderii producţiei de energie electrică, cantităţii de energie electrică vândută, precum şi a diminuării preţurilor de vânzare a energiei electrice (atât pe plan local, cât şi în piaţa interconectată europeană).

„În primele șase luni ale anului 2024, rezultatele Hidroelectrica au fost afectate de scăderea producției de energie electrică, a cantității de energie vândută și de diminuarea prețurilor de vânzare a energiei. Trimestrul II a avut o contribuție semnificativă la aceste scăderi, influențat de modificările aduse MACEE la 1 aprilie 2024, care au provocat fluctuații pe piață. Această perioadă de ajustare s-a suprapus cu condiții hidrologice nefavorabile, limitând capacitatea de producție a companiei”, se arată în raportul BVB.

Comentarii

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.