Hidroelectrica lansează licitația pentru retehnologizarea centralei Râul Mare Retezat, un proiect de 77 milioane de euro

Redacția apr. 15, 2021 0 comentarii
ahe_raul_mare, hidrocentrala, Hidroelectrica

Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a demarat procedura de achiziţie publică pentru lucrări de retehnologizare a centralei hidroelectrice Râul-Mare Retezat, a anunțat instituția. Proiectul este estimat la 76,98 milioane euro, iar procedura s-a lansat prin platforma e-licitaţie.ro

”Hidroelectrica a iniţiat astăzi, 15 aprilie, pe platforma e-licitaţie.ro, procedura de achiziţie publică pentru lucrări de retehnologizare a C.H.E. Râul-Mare Retezat. Proiectul, estimat la 76.982.606 euro, urmează să fie atribuit ca urmare a parcurgerii unui proceduri competitive cu negociere, în care va fi evaluat raportul calitate-preţ”, anunţă compania, potrivit News.ro. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor din partea entităţilor interesate  este 24 mai 2021, la sediul Hidroelectrica.

”Retehnologizarea CHE Râul Mare –Retezat este un proiect major al Hidroeletrica şi ne-am propus ca lucrările să fie finalizate în cel mult doi ani de la semnarea contractului. Vorbim de consolidarea obiectivelor din portofoliu, de echipamente şi instalaţii vitale pentru companie şi care trebuie să intre într-un nou ciclu de viaţă şi exploatare comercială”, a spus Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Alături de activităţi de proiectare, lucrările solicitate cuprind fabricarea, montajul şi punerea în funcţiune a turbinei hidraulice, a generatoarelor electrice, a sistemelor de automatizare SCADA, precum şi a altor echipamente hidromecanice (vane fluture şi vane sferice). De asemenea, proiectul de la C.H.E. Râul-Mare Retezat presupune modernizarea/retehnologizarea şi punerea în funcţiune a staţiei electrice de transformare.

Amenajarea Hidroenergetică Râul Mare Retezat cuprinde barajul Gura Apelor şi hidrocentralele Retezat şi Clopotiva, cu o putere instalată de 349 MW şi o energie medie multianuală de 629,50 GWh.

AHE Râul Mare Retezat exploatează potenţialul hidroenergetic al unui bazin hidrografic de 300 kmp, întins pe versanţii nordici ai Munţilor Retezat.

Sursa foto: Hidroelectrica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.