Hidroelectrica pune în funcțiune un nou hidroagregat la Porțile de Fier 2. Acesta se află în conservare din 2013 și va fi operaționalizat peste doi ani / 30 de MW în plus în Sistemul Energetic Național

Barajul-Hidrocentralei-Portile-de-Fier-I Harta Romaniei

Hidroelectrica a scos la licitație în SICAP un contract cu o valoare de 100 milioane lei pentru punerea în funcțiune și operaționalizarea hidroagregatului 1 de la Centrala Porțile de Fier 2, situată în localitatea Gogoșu, județul Mehedinți, pe Dunăre.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Aceasta este o operațiune ce va dura, cu totul, 22 de luni.

Acest hidroagregat model Kaplan se afla în conservare din 2012, timp în care a trecut și printr-un proces de retehnologizare – încă nefinalizat, deci nu a contribuit în acest timp la producția de energie în cadrul PF2.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Operaționalizarea lui ar aduce un plus de 31 de MW la capacitatea funcțională a Hidroelectrica, de care are mare nevoie de societate, după ce a trecut printr-un deficit sever de producție, de un an de zile, în urma unor deficiențe la Porțile de Fier 1 și a secetei.

„Prin achiziția serviciilor pentru „Montajul si punerea in functiune a hidroagregatului nr.1 și a instalațiilor lui auxiliare din UHE Portile de Fier II”, Entitatea Contractantă dorește să obțină aducerea hidroagregatului nr. 1 la parametrii tehnici de proiect și funcționarea acestuia în aceleași condiții de performanță ca restul hidroagregatelor(7 la număr – n.r.) deja retehnologizate din centrală”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

„Hidroagregatul HA 1 din Porțile de Fier II nu este în funcțiune, până în prezent fiind finalizate operatiile de reabilitare la toate subansamblele HA1, mai putin la paletele de aparat director.

Operațiile de reasamblare sunt incepute fiind deja montate/instalate: rezervorul inferior de ungere, servomotoarele aparatului director, inelul de reglaj, sertarele de comandă și sertarele de avarie, iar instalatiile auxiliare ale turbinei si generatorului aflându-se în diverse faze de montaj.

Au fost instalate elementele de VIR. Au fost instalate, și partial cablate dulapurile de automatizare, excitație, protecții, distribuție 0,4kV bloc și agregate. Rotorul turbinei, Statorul și Rotorul generatorului se află pe blocul de montaj în stare conservată. Capacul hidrogenerator, dar și alte elemente hidromecanice se află în depozitul Beneficiarului (la aprox. 2km) și vor necesita transport în șantier în vederea montajului”, oferă mai multe detalii despre situație Hidroelectrica.

Obiectivul general urmărit în raport cu această achiziție este realizarea lucrărilor de retehnologizare rest de executat la HA1 din UHE Porțile de Fier II, în vederea aducerii hidroagregatului la parametrii tehnici de proiect și funcționării acestuia în aceleași condiții de performanță ca restul hidroagregatelor deja retehnologizate din centrală.

Centrala Hidroelectrică Porțile de Fier II este a doua mare hidrocentrală de pe fluviul Dunărea, fiind situată în satul Gogoșu, județul Mehedinți, fiind al doilea obiectiv ca importanță aflat în administrarea Sucursalei Hidroenergetice Porțile de Fier și care face parte din Hidrocentrala și Navigația Porțile de Fier II. Este un obiectiv exploatat în comun cu sârbii, partea românească având o capacitate instalată(luânf în calcul funcționarea tuturor celor 8 hidroagregate) de 251,2 MW.

Hidroelectrica este cea mai mare și mai valoroasă companie a statului român. Are o capacitate instalată de 6.400 MW.

Comentarii

  1. Maestre roagă un coleg să citească textul și să îți dea o mână de ajutor să facă corecturile necesare.
    Ca de obicei o încântare să vă citesc textele. Vă dau un sfat , recitiți textul înainte de publicare , sau mai bine rugați un prieten să îl citească , un prieten care să fie ” prieten ” cu gramatica și atent la redactarea articolelor.
    În rest numai de bine.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.