Hili Properties, care deține o parte dintre restaurantele McDonald’s din România, listează acțiuni de 42 mil. euro în Malta

McDonald's

Pe 4 noiembrie, Hili Properties, divizia de imobiliare a grupului Hili Ventures din Malta, lansează o ofertă publică inițială de peste 158 de milioane de acțiuni comune, cu valoare nominală de 0,27 euro per acțiune, adică de circa 42 milioane de euro. Acțiunile vor fi listate la Bursa de Valori din Malta.

Această emisiune de capitaluri proprii, în valoare de aproximativ 42 de milioane de euro, are ca scop îndeplinirea obiectivelor Hili Properties de a-și crește portofoliul de active prin investiții în imobiliare comerciale cu potențial de apreciere pe termen lung, de expansiune în alte țări europene și, totodată, de sporire a rentabilității pentru acționari.

Valoarea portofoliului Hili Properties este estimată în prezent la 115 milioane euro. Acesta cuprinde șase centre comerciale sub forma unor magazine alimentare în capitala Letoniei, Riga, un spital privat în București – România, 11 proprietăți care găzduiesc restaurante în cartiere comerciale cheie din Estonia, Letonia, Lituania, Malta și România și trei blocuri comerciale și de birouri în Sliema, Marsa și Floriana.

Printre parteneri se numără Premier Restaurants, francizorul McDonald’s în România, gigantul de supermarketuri suedez Rimi și lanțul norvegian de chioșcuri de ziare Narvesen. Compania este în discuții avansate pentru două achiziții – o proprietate industrială construită recent în Lituania, închiriată unui brand internațional, și o altă proprietate din Varșovia, care găzduiește un retailer de bricolaj.

Hili Properties oferă spre vânzare un total de 158.158.158 de acțiuni ordinare. Prețul de emisiune este de 0,27 euro per acțiune, ceea ce reprezintă o reducere de 7% la valoarea de 0,29 euro per acțiune și se anticipează că Hili Properties va distribui dividende nete de 4% pe baza prețului de ofertă de 0,27 euro.

Sursa foto: McDonald's

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.