HiSky obține licență pentru zboruri către Canada

canada, calgary, steag canada Sursa foto: Pixabay

Compania aeriană low-cost HiSky, din Republica Moldova, a anunțat joi că a primit o licență din partea Agenției canadiene de transport pentru a opera zboruri regulate către și dinspre Canada spre România, scrie Seenews.

HiSky devine astfel singura companie aeriană din România care face demersuri pentru lansarea de zboruri către Canada, a precizat compania într-un comunicat de presă. În prezent, pasagerii români nu au nicio opțiune de zbor direct către Canada, ca urmare a suspendării în 2020 a rutei București-Toronto, care era operată de o companie străină.

HiSky a declarat că are capacitatea necesară pentru a opera o rută non-stop pe distanțe lungi către Canada cu o aeronavă Airbus 330-200.

„Atunci când am adăugat în flota noastră o aeronavă cu autonomie crescută, am urmărit în mod special să stabilim aceste conexiuni eficiente între România și cele mai solicitate destinații de către pasagerii noștri. Suntem extrem de aproape de primul zbor direct din București către New York după mai bine de 20 de ani, iar vestea obținerii licenței pentru zboruri către Canada susține strategia noastră de creștere a numărului de rute lung-curier”, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Scorpan a adăugat că firma intenționează să lanseze primele rute din București către cele mai populare orașe din Canada cât mai curând posibil, pentru a răspunde nevoilor diasporei românești numeroase din această țară.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *