Hotelierii din sudul litoralului reclamă numărul mare al controalelor instituţiilor statului în sezonul estival: în 60 de zile au fost 50 de controale

G4Media sept. 18, 2023 4 comentarii
litoral, sezon estival, vara, plaja, turisti, turism, eforie, statiuni, nisip, marea neagră, sezlong, aglomeratie

Hotelierii din sudul litoralului reclamă numărul mare al controalelor din partea instituţiilor statului, în sezonul estival recent încheiat, verificări ce au cauzat “blocaje financiare şi dificultăţi în relaţia cu turiştii”, a informat, luni, Organizaţia de Management al Destinaţiei (OMD) Mangalia, relatează Agerpres.

Sesizările agenţilor economici au fost preluate de prefectul judeţului pentru a fi transmise guvernanţilor.

“Agenţii economici din staţiunile turistice din sudul litoralului, reuniţi în şedinţa anuală a Organizaţiei de Management al Destinaţiei Mangalia, au reclamat numărul mare de controale din partea instituţiilor statului, pe parcursul sezonului estival, recent încheiat, fapt ce a cauzat blocaje financiare şi dificultăţi în relaţia cu turiştii. Aceştia au explicat (…) că, în cele 60 de zile de sezon estival, au primit aproape 50 de controale din partea organelor de control abilitate. Prefectul Constanţei a preluat toate sesizările agenţilor economici şi a dat asigurări că va transmite nemulţumirile acestora, reprezentanţilor din Guvernul României”, se arată într-un comunicat de presă transmis de OMD Mangalia.

La şedinţa OMD Mangalia, reprezentanţii administraţiei locale au prezentat stadiul lucrărilor de modernizare din fiecare staţiune, precum şi proiectele care urmează să fie finanţate din fonduri europene sau guvernamentale.

Cu aceeaşi ocazie, s-a discutat despre extinderea sezonului estival şi atragerea unui număr cât mai mare de turişti, prin dezvoltarea Aeroportului Tuzla.

“Alte teme de discuţie au vizat extinderea plajelor, precum şi fluidizarea transportului către sudul litoralului (…) În acest sens, deputatul Marian Cruşoveanu a menţionat că au intrat în linie dreaptă mai multe proiecte la Ministerul Transportului şi Infrastructurii, care vor demara cel mai probabil în 2024, precum: Alternativa Techirghiol, cu termen de finalizare 36 luni, modernizarea unui drum judeţean care ajunge pe litoral, prin zona Albeşti, realizarea unor lucrări majore de infrastructură la Eforie Nord (pasaje, tuneluri) care vor fluidiza traficul rutier, în sezonul estival. La rândul său, deputatul Bogdan Huţucă a explicat (…) că Guvernul a ţinut cont de doleanţele Federaţiilor şi Patronatelor din turism, iar voucherele în HORECA se vor menţine şi anul viitor”, se mai relatează în comunicatul menţionat.

Sursa foto: G4Media/ Cristian Andrei Leonte

Comentarii

 1. Hotelierii ca hotelierii dar pe plajă nu-s grupuri sanitare pe tot litoralul, manelele la maxim pâna la 3 dimineata, hoarde de salbateci pe plajă cu porumb fiert si se plang de controalele stupide si inutile
  Dar de șpagile date nu zic nimic!

 2. Dintr-un studiu prezentat zilele trecute(facut pe-o suma necunoscuta noua) rezulta ca in minim ultimii 7 ani le-au tot dat Pomeni peste Pomeni. Sa nu se planga nimeni ca acum Statul isi ia Partea !

  HoReCa chiar are Soriciul Gros ! Sa traga fiecare linia mai bine si sa vada ce-i de facut cu acesti neobrazati . Salariile din domeniu tot primitive au ramas. Oamenii, inca primitivi, incep sa se deprimitivizeze, nu mai accepta apa de toaleta.

  Oricum, gradul hotiei e astronomic, oricum ati privi(vezi : https://www.routledge.com/History-of-Economic-Thought-A-Critical-Perspective/Hunt-Lautzenheiser/p/book/9780765625991).

 3. * De Facto, Banul e cea mai puternica arma de control creata vreodata. Restul detaliilor vii le-am tot scris.
  (substitut al increderii, combustibil principal al psihozei, ciungareala cerebrala lateralizata –vezi ‘The Master and His Emissary’–) Divide et Impera par Excellence.

  Tot de facto, de la religie la Stat, putem vorbi de-un set de ideologii al middleman-ismului, perfect nociv, cu toate consecintele de rigoare, 10000 BC.

  Oamenii ca sa se Trezeasca, trebuie sa plece in Colorado si sa stea o vreme p’acolo pana se prind de ce !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *