„Iarna cripto“: Fondul de hedging pentru criptomonede Three Arrows Capital a intrat în lichidare

Redacția iun. 30, 2022 0 comentarii
card, visa, criptomonede, ethereum

Fondul de hedging pentru criptomonede Three Arrows Capital a intrat în lichidare, a declarat pentru CNBC o persoană care cunoaşte problema, marcând una dintre cele mai mari victime ale celei mai recente aşa-numite ”ierni criptografice”, transmite News.ro.

Firma Teneo a fost angajată în ultimele zile pentru a se ocupa de procesul de lichidare, a spus persoana, care a cerut anonimatul deoarece nu era autorizată să discute public problema.

Sky News a relatat pentru prima dată despre lichidare.

Three Arrows Capital, sau 3AC, aşa cum este şi cunoscut, nu a răspuns la o solicitare de comentarii atunci când a fost contactat de CNBC.

Teneo se află în fazele foarte incipiente ale procesului de lichidare, a spus persoana. Firma de restructurare ia măsuri pentru a evalua activele pe care le deţine 3AC, apoi va înfiinţa un site web în următoarea zi sau două, cu instrucţiuni despre modul în care creditorii pot lua legătura pentru a face orice pretenţii, a adăugat sursa.

3AC, co-fondat de Zhu Su şi Kyle Davies, este unul dintre cele mai proeminente fonduri speculative cripto (care se concentrează pe investiţii în active digitale precum criptomonede).

Zhu are opinii extrem de optimiste despre bitcoin. Dar o scădere a preţurilor monedelor digitale, care a dus la ştergerea a miliarde de dolari de pe piaţă în ultimele săptămâni, a afectat 3AC şi a scos la iveală o criză de lichidităţi la companie.

Luni, 3AC a intrat în stare de neplată a unui împrumut de la Voyager Digital, compus din 350 de milioane de dolari în USDC, moneda stabilă corelată cu dolarul SUA, şi 15.250 de bitcoin, în valoare de aproximativ 304,5 milioane de dolari la preţurile actuale.

3AC a avut expunere la monedele stabile algoritmice prăbuşite terraUSD şi moneda soră luna.

Financial Times a scris la începutul acestei luni că firmele de creditare în criptomonede BlockFi şi Genesis din SUA au lichidat unele dintre poziţiile 3AC, citând oameni familiarizaţi cu problema.

3AC s-a împrumutat de la BlockFi, dar nu a putut face faţă apelului în marjă.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *