Immofinanz va dezvolta 12.000 de apartamente peste parcurile de retail Stop Shop, în care va investi un miliard de euro

immofinanz, stop shop, apartamente

Dezvoltatorul și investitorul austriac Immofinanz va prezenta noul său brand rezidențial On Top Living la MIPIM, cel mai mare târg imobiliar din lume organizat la Cannes. Sub acest brand, Immofinanz va oferi chiriașilor săi până la 12.000 de apartamente inteligente și sustenabile la prețuri accesibile pe termen mediu pentru dezvoltarea cărora va investi un miliard de euro.

Immofinanz își va extinde portofoliul imobiliar pentru a include locuințe la prețuri accesibile și durabile, așa cum a scris Economedia, încă de anul trecut. Brandul recent prezentat On Top Living implică supraconstrucția de apartamente pe acoperișurile parcurilor de retail STOP SHOP cu un singur etaj pentru a crea spații de locuit ieftine și ecologice.

„On Top Living simbolizează o viață inteligentă. Viitorii noștri chiriași vor beneficia de concepte flexibile de spațiu, un climat confortabil de locuit, cele mai înalte grade de eficiență energetică, concepte alternative de mobilitate și multe altele – și totul la chirii accesibile și în imediata apropiere a furnizorilor locali și a facilităților pentru timpul liber. În acest fel, îndeplinim nevoile de locuințe ale multor oameni și, în același timp, contribuim esențial la lupta împotriva schimbărilor climatice, a etanșării solului și a costurilor explozive ale locuințelor”, explică Dietmar Reindl, membru al Comitetului Executiv al Immofinanz.

Viață inteligentă cu cele mai înalte standarde sociale și de mediu

On Top Living este un concept de viață inteligent creat de Immofinanz care stabilește cele mai înalte standarde sociale și de mediu pentru redensificarea inteligentă. Datorită construcției modulare din lemn, viitorii chiriași pot alege dintr-o gamă largă de concepte de locuit: mini mansardă, apartamente de familie și apartamente inclusiv spații de birouri de acasă sau unități separate pentru oaspeți sau îngrijire.

De asemenea, construcția proiectelor On Top Living presupune și dezvoltarea a numeroase spații comune, cum ar fi camere comunitare, locuri de joacă sau grădini de pe acoperiș, menite să aducă un spirit plin de viață în zonele de locuit și să promoveze schimbul social.

Apartamentele On Top Living nu vor oferi doar o configurație confortabilă în care chiriașii se pot bucura de viață, dar vor fi și neutre din punct de vedere climatic. Unitățile or fi dotate cu surse de energie fotovoltaică la scară largă, recuperare de căldură și energie geotermală, iar chiriașii vor avea acces și la stații de încărcare electronică și biciclete electrice.

Acoperișurile și fațadele înfrunzite completează conceptul durabil, acționând în același timp ca sistem natural de aer condiționat. Construcția modulară din lemn va reține și CO2. Lemnul trebuie să provină exclusiv din silvicultură certificată, durabilă. Un alt beneficiu inteligent al apartamentelor On Top Living este faptul că modulele prefabricate reduc timpul de construcție și astfel expunerea la zgomot și emisiile rezultate într-un grad masiv.

Compania va investi circa un miliard de euro în următorii 5-7 ani în dezvoltarea de proiecte On Top Living. De altfel, pe teremen mediu, compania susține că va dezvolta până la 12.000 de apartamente.

Immofinanz deține, acum 99 de parcuri de retail STOP SHOP și vrea să ajungă la 140. În România există acum un singur parc STOP SHOP, la Botoșani, dar țara noastr este luată în calcul pentru astfel de dezvoltări.

Locațiile STOP SHOP ale Immofinanz reprezintă o resursă enormă pentru companie în ceea ce privește construcția ansamblurilor de apartamente On Top Living. Cu cele 100 de parcuri de retail STOP SHOP din zece țări europene, compania este principalul operator de parcuri de retail din Europa. Compania intenționează să extindă portofoliul la aproximativ 140 de locații în următorii ani.

„Așa cum am anunțat anterior, plănuim să construim peste circa 50% din locațiile noastre și dorim să creăm aproximativ 12.000 de apartamente noi în acest fel. Proiectul pilot de la Viena a încheiat etapa de planificare, iar un alt proiect pilot este alocat orașului sârb Borca”, conchide Dietmar Reindl.

Sursa foto: Immofinanz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *