Impact a împrumutat 20 mil. lei firmei care dezvoltă Greenfield Copou din Iași, pentru achiziționarea unor terenuri

impact, star residence invest

Dezvoltatorul Impact a împrumutat cu 20 de milioane de lei compania Greenfield Copou Residence, care realizează proiectul cu același nume din Iași, și reprezintă o preluare a ideii proiectului Greenfield din Băneasa. Impact deține Greenfield Copou Residence în proporție de 99%.

Greenfield Copou Residence va utiliza suma împrumutată în scopul achiziţionării unor loturi de teren din zona Viticultori, din Iași,  Valoarea totală a contractului de împrumut este de 54,72 milioane de lei, cu o dobândă de 7,5%/an.

Dezvoltarea proiectului rezidențial din Iași va demara în a doua jumătate a acestui an.

Ansamblul va fi livrat în două faze începând cu primul trimestru al anului 2023. Complexul va include 1.096 de apartamente eficiente din punct de vedere energetic.

Compania a anunțat că 42% din suprafața terenului pe care se dezvoltă ansamblul va fi alocată spațiilor verzi, asigurând zone de relaxare și spații de joacă pentru copii. Ansamblul va beneficia de 3.200 mp de spații de relaxare, prevăzute cu restaurant, piscina interioară, lounge, cafenea, fitness & spa, precum şi de 300 mp de spaţii comerciale.

Dezvoltatorul vizează și expansiunea în marile orașe ale țării Iași și Constanța unde deja are programate proiecte, dar și Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca și, în plus, extinderea pe segmentul de birouri, comercial și hoteluri. Alte circa 4.500 de locuințe ar putea fi dezvoltate pe terenuri pe care dezvoltatorul le-a identificat, dar încă nu le-a achiziționat.

În Constanța, pe un teren de peste 64.000 mp, Impact va dezvolta Boreal, care va include aproape 700 de locuințe, dezvoltate în 3 faze și cu o valoare de 89 milioane de euro, iar în Iași, va demara în acest an Greenfield Copou, cu 1.062 de apartamente. Proiectul din Iași va fi dezvoltat în 3 faze și va valora 132 milioane de euro.

Compania a fost înfiinţată în 1991, prin subscripţie publică, iar în anul 1996 a fost cotată la Bursa Bucureşti. Compania a dezvoltat 17 ansambluri rezidenţiale, cu peste 450.000 mp construiţi şi aproape 5.000 de unităţi livrate la nivel naţional.

Acționar majoritar al companiei este omul de afaceri Gheorghe Iaciu cu 59,97%, care deține și centrul comercial Doraly din Afumați, dar și Mall Moldova, Adrian Andrici cu 15,92%, și alte persoane juridice (12,99%) și fizice (11,11%).

Recent, acționarii dezvoltatorului Impact au decis majorarea capitalului social al companiei, prin aport în numerar, prin una sau mai multe emisiuni de acțiuni ordinare noi, cu o valoare care să nu depășească 193,75 milioane de lei. Ca atare, compania va emite un număr de maximum 775 milioane de acțiuni.

Sursă foto: Impact SA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *