Importurile de gaze naturale din Germania au scăzut cu 18% în perioada ianuarie-august

nord stream 2, gaze naturale, conducta, gazoduct, energie, gazprom, germania, bulgaria Sursa foto: Nikolay DOYCHINOV / AFP

Importurile de gaze naturale din Germania au scăzut cu 17,9% în perioada ianuarie-august, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a anunțat joi BDEW, asociația germană a industriei de utilități, scrie Oil Price.

Cererea totală de gaze naturale în Germania a scăzut până acum în acest an, pe fondul apelurilor la economii de energie și a prețurilor ridicate.

Germania a apelat la importul mai multor gaze din Norvegia și Olanda, precum și la GNL prin intermediul terminalelor de import de GNL recent lansate, pentru a compensa lipsa gazului rusesc, pe care țara nu îl mai primește de un an, de la începutul lunii septembrie.

În mai 2022, Rusia a reprezentat 37% din gazul consumat în Germania, înainte de a scădea la zero la începutul lunii septembrie 2022, a precizat BDEW. Atunci, fluxurile Nord Stream au fost oprite de Gazprom, cu câteva săptămâni înainte de sabotajul încă neexplicat asupra conductelor Nord Stream în Marea Baltică, la sfârșitul lunii septembrie.

Înlocuirea gazului rusesc a fost și este o provocare uriașă pentru industria energetică, a declarat BDEW în această săptămână.

„Astăzi, un an mai târziu, Germania poate fi rezonabil de optimistă în ceea ce privește situația aprovizionării cu gaze în iarna următoare”, a adăugat asociația.

Rezervoarele de stocare a gazelor din Germania sunt acum pline în proporție de 93%, a declarat directorul general al BDEW, Kerstin Andreae, într-un comunicat.

„Asta ne oferă siguranță, dar nu este o garanție că vom trece cu bine peste această iarnă. Încă nu am ieșit din impas”, a adăugat Andreae, făcând apel la economii de energie și în lunile următoare.

Germania se așteaptă ca prețurile la gazele naturale să rămână ridicate cel puțin până în 2027, a declarat guvernul la începutul acestei luni într-un raport privind măsurile de atenuare a costurilor ridicate ale energiei pentru gospodării.

Sursa foto: Nikolay DOYCHINOV / AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *