Importurile de petrol ale Indiei din SUA vor crește, pe fondul criticilor pentru achizițiile rusești

Redacția mart. 19, 2022 0 comentarii
platforma maritima gaz petrol offshore sursa: captura youtube

Importurile de petrol ale Indiei din Statele Unite vor crește cu 11% în acest an, au declarat oficialii sâmbătă, în timp ce țara extrem de deficitară de energie încearcă să asigure aprovizionarea de la producătorii din întreaga lume, scrie Reuters.

Creșterea prețului petrolului după invazia Ucrainei amenință să stimuleze inflația din India, să întindă finanțele publice și să afecteze creșterea, tocmai când aceasta ieșea dintr-o încetinire indusă de pandemie.

New Delhi se confruntă cu critici din partea Occidentului pentru legăturile sale politice și de securitate de lungă durată cu Moscova, unii spunând că implicarea în afaceri cu Rusia va ajuta la finanțarea războiului său. India a cerut încetarea violenței din Ucraina, dar s-a abținut de la votul împotriva Rusiei.

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida, întâlnindu-se sâmbătă cu omologul său indian, Narendra Modi, în timpul unei vizite, a declarat că va încuraja o abordare unificată cu privire la Ucraina.

India își cumpără cea mai mare parte a petrolului din Orientul Mijlociu, dar Statele Unite au devenit a patra cea mai mare sursă și în acest an aprovizionarea va crește substanțial, a declarat pentru Reuters un oficial guvernamental.

Irakul furnizează 23% din petrolul Indiei, urmat de Arabia Saudită cu 18% și Emiratele Arabe Unite cu 11%. Cota SUA de pe piața indiană va crește la 8% în acest an, a spus oficialul.

Rusia a fost un jucător marginal pe piața indiană, dar de la invazia sa din 24 februarie a oferit petrol redus pentru a atenua lovitura sancțiunilor ample impuse de Statele Unite și alte țări.

Indian Oil Corp, cel mai mare rafinător al țării, a comandat recent 3 milioane de barili de petrol rusesc printr-o licitație, în timp ce Hindustan Petroleum Corp a rezervat 2 milioane de barili pentru încărcare în luna mai.

India salută ofertele concurente pentru vânzările de petrol, inclusiv de la Moscova, mai ales când prețurile globale au crescut. Deși țările europene continuă să importe petrol și gaze rusești, India nu poate fi obligată să se oprească.

sursa foto: Captură Youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.