În Ungaria, în zece ani terenurile arabile pot fi epuizate

agricultura, teren, tractor, agricol Sursa foto: Pexels/Sergio Souza

Dacă utilizarea substanțelor chimice continuă să crească în Ungaria și nu se va întâmpla nimic pentru regenerarea solurilor, nu se poate aștepta la prea mult bine, potrivit biochimistei Zsuzsanna Bardócz, scrie Infostart.

Într-un interviu acordat pentru portalul Agrárszektor, academicianul ungar s-a referit și la anumite produse alimentare în cazul cărora trebuie acordată o atenție deosebită la provenienţa acestora în momentul achiziționării. Specialistul consideră că acidificarea și deterioarea continuă a solurilor în timpul dezvoltării agriculturii la scară largă, a cărei scop este producerea materiilor prime, cât mai ieftin și prin folosirea a cât mai puțină forță de muncă, este un fenomen firesc.

„Agricultura noastră ne ține în prezent într-o linie colonială, deoarece noi producem mai ales materia primă care este prelucrată în altă parte. Adică, nu numai că materiile prime le vindem ieftin, dar plătim și cu prețul polării solului, apei și aerului”, a explicat Zsuzsanna Bardócz, care a adăugat că dacă utilizarea substanțelor chimice va crește în continuare, iar solurile nu vor fi regenerate, peste zece ani viața solului va dispărea complet, respectiv se va transforma.

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

În schimb, alte țări europene depun eforturi pentru creșterea suprafețelor de terenuri destinate agriculturii ecologice, deoarece au înțeles că aceasta este singura metodă care protejează solul și îl ajută la regenerare.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Referitor la cunoștințele de specialitate necesare pentru producerea și comercializarea produselor sănătoase, biochimistul ungar a atras atenția asupra faptului că în Ungaria educația agricolă, atât în domeniul culturii plantelor, cât și al creșterii animalelor, se axează aproape exclusiv asupra utilizării la scară largă a metodelor chimice. Accentul este pe profit și utilizarea tehnologiilor moderne, bazată pe substanțe chimice și mecanizare.

În privința educației, situația este similară și în industria alimentară. Educația generală nu se ocupă prea mult de alimentația sănătoasă, acest subiect este prea puțin prezent chiar și la formarea specialiștilor. Astfel oamenii nu știu ce este sănătos și hrănitor pentru ei și care sunt produsele de care se pot îmbolnăvi, a subliniat Zsuzsanna Bardócz, menționând că Ungaria are oportunități deosebite pentru dezvoltarea agriculturii ecologice.

„Un număr mic de fermieri, entuziaști, care doresc să dezvolte o agricultură ecologică, încearcă să facă tot ce pot, însă într-un mediu în care alimentele ecologice nu sunt o necesitate și o cerință de bază, este foarte greu ca ei să rămână în picioare”, a mai afirmat specialistul ungar.

Traducerea: Rador