Încă o ieftinire a carburanților, a doua din această săptămână / Benzina standard a coborât sub 6 lei litrul la multe stații Petrom / Guvernul ar putea renunța la compensarea cu 50 de bani a prețului carburanților

Petrom 22 dec 2022

Benzina și motorina standard s-a ieftinit la Petrom din nou, joi dimineață, cu 5 bani pe litru, după ce prețul a scăzut cu 10 bani și marți, 20 decembrie.  

Astfel, potrivit Monitorul Prețurilor și peco-online, prețul litrului de benzină este cuprins, la stațiile Petrom din Capitală între 5,94 lei și 6 lei. Iar motorina standard costă între 7,11 și 7,14 lei.

Acestea sunt prețurile după aplicarea compensării de 50 de bani. Fără compensare, nivelul prețurilor de acum este la fel ca la jumătatea lui ianuarie în cazul benzinei și la fel ca la sfârșitul lui februarie.

Pe de altă parte, guvernul ia în calcul să renunțe la compensarea prețului la pompă al carburanților după ce prețurile au scăzut semnificativ, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale.

Compensarea prețului la carburanți a fost anunțată de guvern în luna iunie, pe fondul creșterii rapide a prețurilor.

Măsura, care inițial trebuia să fie în vigoare trei luni, s-a prelungit până în decembrie.

Prețurile din imagine sunt cele de la stația Petrom din Calea Vitan nr. 49-55.

Comparativ cu luna trecută, scrie peco-online, prețul mediu al unui litru de benzina a scăzut cu 15,3%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 55 de lei mai puțin decât în urma cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 14,2 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 60 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *