Încă o scumpire la Petrom, a treia în mai puțin de o săptămână / Joi, a urcat doar prețul benzinei

Redacția ian. 19, 2023 0 comentarii
Petrom 19 ian 2023

Încă o scumpire a carburanților la Petrom, de data aceasta doar în cazul benzinei standard. Prețul a urcat cu 5 bani pe litru. Precedentele majorări de preț, cu 5 bani pe litru, au avut loc sâmbătă, 14 ianuarie, și marți, 17 ianuarie. Atunci, au fost operate modificări de preț atât la motorina standard, cât și la benzina standard. 

Potrivit Monitorul Prețurilor și peco-online.ro, litrul de benzină standard costă, la stațiile Petrom din Capitală între 6,39 lei și 6,45 lei.

Motorina standard costă între 7,55 și 7,58 lei.

Conform peco-online, comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 3,6%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 11 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 3,7%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 13,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă România se află pe locul al 2-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Slovenia.

În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 2 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Malta.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *