India restricționează exporturile de zahăr pentru prima dată în ultimii 6 ani. Efectele nu au întârziat să apară: prețul zahărului a crescut

Redacția mai 25, 2022 1 comentarii
zahar

India a impus restricţii la exporturile de zahăr, pentru prima dată în ultimii şase ani, plafonând exporturile din acest sezon la zece milioane de tone, conform unui ordin guvernamental publicat marţi, pentru a preveni creşterea preţurilor pe plan intern, după ce un volum record a fost vândut pe piaţa globală, transmite Reuters, citat de Agerpres.

După anunţarea deciziei, preţul zahărului rafinat la Londra a urcat cu peste 1%. Guvernul a cerut exportatorilor să solicite permisiunea sa pentru orice livrări în afara ţării în perioada 1 iunie – 31 octombrie.

India este cel mai mare producător mondial de zahăr şi al doilea mare exportator după Brazilia. De asemenea, India este al doilea mare producător mondial de grâu.

„Guvernul este îngrijorat de preţul ridicat al alimentelor şi, de aceea, încearcă să se asigure că rămâne suficient zahăr în ţară pentru a acoperi necesarul intern”, a declarat un dealer din Mumbai, angajat la o firmă globală de trading.

Iniţial, India intenţionase să restricţioneze exporturile de zahăr la opt milioane de tone, dar ulterior Guvernul a decis să majoreze cantitatea datorită estimărilor privind producţia ridicată a ţării.

Asociaţia Procesatorilor de Zahăr a revizuit în creştere estimările privind producţia la 35,5 milioane de tone, faţă de prognoza precedentă, de 31 milioane de tone. Până acum, procesatorii de zahăr din India au semnat contracte pentru a exporta 9,1 milioane de tone de zahăr în sezonul 2021/2022 şi deja au livrat 8,2 milioane de tone.

În 14 mai, India a anunţat interzicerea exporturilor de grâu, pe fondul scăderii producţiei ca urmare a unor valuri extreme de căldură.

După ce anterior s-au angajat să furnizeze grâu ţărilor dependente de exporturile din Ucraina, autorităţile de la New Delhi au explicat că vor să asigure securitatea alimentară pentru cei 1,4 miliarde de locuitori ai Indiei. Însă, decizia Indiei a generat critici din partea miniştrilor Agriculturii din grupul G7, care au apreciat că o astfel de măsură va înrăutăţi criza mondială.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

  1. Specula. E cuvantul zilei si azi si maine si poimaine. Mafia asta nevazuta care sta n fata calculatoarelor cu soft uri ultra scumpe care urmaresc “trenduri” si sunt platiti din spate. Acesti ticalosi care se cred stapanii lumii si duc neamurile in saracie…vor plati in fata lui Hristos, a Maicii Domnului si a lui Ioan Botezatorul.
    Sfintii judeca vor popoarele si niciunul nu va scapa. Caci i se va da fiecaruia dupa faptele lui: ori a lucrat inspre zidirea lui si a aproapelui, ori a lucrat impotriva.
    Doar exista o vorba printre pamanteni : dupa fapta si rasplata !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.