Industria mobilei se alătură Confederației Patronale Concordia

fabrica de mobila Sursa foto: Supervizor.ro

Industria mobilei devine al 16-lea sector al economiei care se alătură Confederației Patronale Concordia, anunță organizația într-un comunicat de presă.

„Vrem un dialog social puternic, pentru o economie sănătoasă și europeană, și politici coerente care să asigure competitivitatea industriei românești pe o piață extrem de dinamică. Industria mobilei este unul dintre marii exportatori ai României, în anul 2018 fiind declarată de Ministerul Economiei povestea de succes a industriei românești, în ultima sută de ani! Dar lipsa unor măsuri coerente o împiedică să producă la adevărata sa valoare. România are o legislație greoaie, iar producătorii nu au acces la lemn de calitate, la prețurile pieței europene”, arată Asociația Producătorilor de Mobilă din România (APMR).

„Industria mobilei este un contributor important la PIB-ul României, cu un aport la echilibrarea balanței comerciale, în medie, de 1,5 miliarde de euro/an. Dar, din cauza lipsei de materie primă, a creșterii artificiale a prețului lemnului și a exploziei prețurilor la energie, devine necompetitivă. Se închid companii, se restructurează secții de producție, oamenii își pierd locurile de muncă, iar statul nu încasează bani din taxele lor”, spune Aurica Sereny, președintele Asociației Producătorilor de Mobilă din România – APMR. „Este nevoie de unitate, de o voce puternică, iar Concordia ne poate sprijini să depășim acest moment de cotitură, în care peste criza lemnului se suprapun criza din energie și lipsa forței de muncă. Avem o valoare adăugată brută în producție de 55%, dar putem mult mai mult, însă numai printr-un dialog susținut cu statul pentru implementarea unor politici care să pună industria românească pe primul loc”, a mai declarat președintele APMR.

Analize Economedia

Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2

„Mă bucur că industria mobilei ni se alătură”, spune și președintele Confederației Patronale Concordia, Dan Șucu. „Este un sector important pentru economia României care este competitiv la nivel internațional și care poate fi și mai competitiv. E bine că ne consolidăm pentru că avem foarte multe lucruri de discutat împreună și cu autoritățile: de la criza energiei la competitivitatea economiei și cum creștem valoarea adăugată, de la politica fiscală la toate politicile europene pe care le dezbatem ca membrii BusinessEurope. Este și un sector pe care-l cunosc foarte bine și unde unele dintre companiile mele au activitate. Fiecare sector care ni se alătură înseamnă că noi putem sintetiza puncte de vedere și opinii cât mai reprezentative pentru economia românească. Așteptăm și alte sectoare importante ale economiei să facă acest pas și dacă nu au deja organizații patronale să le creeze și să ni se alăture. Noi, la Concordia, știm deja că împreună avem o voce mult mai puternică decât fiecare separat.”

Confederația Patronală Concordia reunește 2.300 de firme mari și mici, cu capital autohton și străin, cu o contribuție de peste 28% în PIB-ul României, și care au peste 364.000 de angajați, din 16 dintre cele mai importante sectoare ale economiei naționale.

Asociația Producătorilor de Mobilă din România – APMR reprezintă companiile din sectoarele de producție de mobilier și de produse din lemn, dar și conexe: materii prime, accesorii și alte materiale folosite la fabricarea mobilei și a produselor din lemn,  echipamente și tehnologie, cercetare și dezvoltare, instituții de pregătire profesională pentru sector (școli, licee, universități), societăți comerciale de design și decorațiuni interioare. Are 388 de companii membre, reprezentând 60% din producția românească de mobilă și peste 65% din exporturile românești de mobilier.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: