Inflația din Rusia crește la peste 14,5%, cea mai mare rată înregistrată de la sfârșitul anului 2015

Inflatie

Inflația anuală din Rusia a accelerat până la 14,53% din 18 martie, cea mai mare din noiembrie 2015 și în creștere de la 12,54% cu o săptămână în urmă, a anunțat miercuri ministerul Economiei, scrie Reuters.

Inflația a accelerat brusc, deoarece moneda a scăzut la un minim istoric la începutul lunii martie, iar cererea pentru o gamă largă de bunuri, de la produse alimentare de bază la mașini, a crescut brusc, așteptându-se că prețurile acestora vor crește în continuare.

Inflația săptămânală din Rusia a scăzut ușor la 1,93% în săptămâna până pe 18 martie, de la 2,09% cu o săptămână mai devreme, ducând creșterea anuală a prețurilor de consum la 7,67%, au arătat miercuri datele serviciului de statistică Rosstat.

În săptămâna până la 18 martie, prețurile la aproape orice, de la alimente pentru copii până la produse farmaceutice, au crescut brusc, prețurile pentru zahăr și ceapă crescând cu peste 13%, au arătat datele Rosstat.

Banca centrală, care țintește o inflație anuală de 4%, și-a menținut dobânda cheie la 20% în martie și a avertizat cu privire la o creștere iminentă a inflației. Banca se așteaptă ca inflația să scadă până la țintă în 2024.

Comentarii

  1. Da, ati dat copy paste la un alt articol dar nici macar nu ati fost in stare sa puneti in plus evolutia cursului de schimb al rublei.
    Jurnalism translate, fara nimic in plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *