INFOGRAFIC Cum vrea să investească România banii din PNRR în comparație cu restul statelor membre UE. La Digitalizare suntem pe ultimele locuri ca pondere din totalul fondurilor

PNRR - cheltuială pe componente sursa Economedia Foto: PNRR - cheltuială pe componente (sursa Economedia)

România are la dispoziție circa 29,2 miliarde de euro de la UE pentru proiectele din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), sumă împărțită aproape egal între granturi nerambursabile și împrumuturi. Economedia.ro vă prezintă o serie de infografice care compară România cu restul statelor membre UE din punct de vedere al alocării generale, dar și al marilor priorități finanțate din PNRR.

Informațiile strânse din surse oficiale arată că România are una dintre cele mai mari alocări de granturi nerambursabile prin PNRR (locul 7 în UE), și se află în media UE când vine vorba despre echivalentul granturilor per persoană.

O statistică bazată pe datele Comisiei Europene și ale prestigiosului think tank Bruegel arată însă că România alocă unul dintre cele mai mici procente din PNRR pentru digitalizare (20,16% din total). Procente mai mici sau egale alocă doar Slovenia, Letonia și Slovacia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: PNRR - cheltuială pe componente (sursa Economedia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *