ING Bank a lansat un credit verde pentru mașini electrice destinat persoanelor fizice

statii incarcare, masini electrice Sursa foto: OMV

ING Bank a anunțat luni că a lansat un credit verde destinat persoanelor fizice care doresc să achiziționeze o mașină electrică full sau de tip plug-in hybrid.

Achiziția autoturismelor mai prietenoase cu mediul este în creștere la nivel global. În România, conform unui studiu APIA, în primele patru luni din 2021 s-a înregistrat o creștere de 79,8% a vânzării autoturismelor „electrificate” comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Mai mult, numărul de autoturisme tip plug-in hybrid vândute s-a majorat remarcabil, cu până la 155,25%.

Derivat din oferta de credit de nevoi personale, creditul pentru mașină electrică full sau de tip plug-in hybrid are o dobândă cuprinsă între 5,49% și 9,99%.

Astfel, când un client ia o mașină 100% electrică sau Hybrid Plug-in, își aduce salariul la ING și ia un credit de 50.000 lei pe 5 ani, cu asigurare, are o dobândă fixă de 5,49% pe an, plătește lunar o rată de 954,83 lei și returnează în final 57.489,64 lei, DAE de 5,8%. Comisionul pentru analiza dosarului este de 200 lei. Comisionul de rambursare anticipată este de 0,5% sau 1% dacă perioada de timp rămasă din credit este de este mai mică, respectiv mai mare de un an. Taxa de înregistrare la Registrul Național de Publicitate Mobiliară: 87,6 lei. Valoarea primei de asigurare în prima lună este de 69 lei, nu este inclusă în rată și descrește odată cu soldul creditului. Exemplul este valabil în limita a 1.000 de credite, dar nu mai târziu de 31.12.2021.

Creditul pentru mașina electrică de la ING poate fi acordat pe loc, în baza unui singur document, respectiv factura proformă. ING Bank nu solicită plata unui avans pentru acordarea creditului și nici nu impune încheierea unei asigurări CASCO.

Sursa foto: OMV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *