ING Bank anunță că refugiații ucraineni își pot deschide gratuit un cont bancar în România și renunță la taxele pentru tranzacțiile către Ucraina

Redacția mart. 11, 2022 0 comentarii
ing, ing bank

ING Bank România anunță că refugiații ucraineni îți pot deschide gratuit un cont bancar în România indiferent de statutul de refugiat sau azilant.

Aceștia primesc automat un card fizic și acces în aplicația de internet și mobile Banking ING Home’Bank. Totodată, banca oferă toate documentele necesare produsului în patru limbi străine în rețeaua ING Office, alături de secțiunea de Q&A disponibilă deja în trei limbi și actualizată în mod constant pe ing.ro.

Mai mult, Grupul ING a decis să renunțe la taxele pentru tranzacțiile către Ucraina aplicabile clienților persoane fizice de pe toate piețele unde există operațiuni retail. Astfel, clienții ING Bank România au posibilitatea de a trimite bani celor dragi din Ucraina fără niciun comision.

Începând de săptămâna aceasta, clienții ING Bank care vor să contribuie la sprijinul refugiaților din Ucraina pot dona mai ușor către UNICEF în România direct din aplicația de internet și mobile banking ING Home’Bank, accesând secțiunea Plăți/Donează. Fondurile colectate prin Home’Bank contribuie la funcționarea centrelor Blue Dot, centre pentru copiii refugiați și familiile lor care ajung în România. UNICEF, în parteneriat cu autorități și ONG-uri, a înființat un prim centru Blue Dot chiar la punctul de trecere a frontierei din Sighetu Marmației. Un al doilea centru a fost deschis la Siret, iar UNICEF are în prezent o misiune la punctul de trecere a frontierei de la Isaccea pentru a evalua situația și a înființa un nou astfel de centru.

Blue Dot reprezintă un model integrat care se va concentra pe oferirea de servicii pentru nevoile urgente ale copiilor și femeilor. Aceste centre vor fi spații prietenoase pentru copii și vor oferi servicii integrate care includ: reîntregirea și reconectarea familiilor, birouri de informare și consiliere, înregistrarea celor mai vulnerabili, spații dedicate mamelor și bebelușilor/copiilor mici, terapie psihologică și prim ajutor privind igiena, sănătatea și nutriția, precum și consiliere juridică de bază, servicii de referire pentru cazuri de violență sau probleme de sănătate etc. În centrele Blue Dot vor fi disponibile și pături, haine călduroase, truse sanitare, jucării, precum și produse de igienă și alimente pentru copii.

Grupul ING a anunțat recent că donează trei milioane de euro către eforturile internaționale ale UNICEF, concentrate în Ucraina și în țările vecine.

Totodată, în a 2-a zi de la izbucnirea conflictului, ING România s-a alăturat inițiativei Code4Romania War Taskforce. Banca a donat 60.000 de euro, fonduri necesare pentru crearea urgentă a unui ecosistem de soluții digitale prin care să poată fi gestionată mai bine criza actuală.

Sursa foto Inquam Photos Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *