Proiect pentru desființarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Alimentare, o instituție bugetară înființată de PSD

G4Media apr. 20, 2021 0 comentarii
supermarket pexels-daria-shevtsova

Senatorul USR PLUS Sebastian Cernic, secretarul Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală din Senat, a depus, marți, o inițiativă legislativă pentru desființarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Alimentare, despre care spune că este ”încă o schemă de devalizare a banului public înființată de PSD și ALDE pe finalul legislaturii trecute”.

Potrivit expunerii de motive a inișiativei, ”calitatea produselor se poate îmbunătăți prin mecanisme de piață, prin creșterea producției și ofertei, fără a fi create forme lipsite de conținut care să consume resursele bugetare, fără a avea un impact pozitiv asupra producătorilor, procesatorilor si consumatorilor din România”.

”Prorogarea nu făcea decât să amâne cu un an deschiderea a încă unui robinet prin care să se scurgă banii publici, o sursă de sinecuri pentru PSD și alți șmecheri abonați la slujbe la stat. Producătorii români au nevoie de sprijin real, de reducere a birocrației și a poverii fiscale, de digitalizare și nu de încă o structură inutilă, populată de băgători de seamă cu pile la partid. Sinecurile și zecile de angajați în această nouă agenție nu fac altceva decât să angajeze sume de bani de la bugetul de stat și să impună noi taxe pentru eliberarea de documente birocratice pe care urmează să le gestioneze. Nici fermierii, nici piața, nici consumatorii și nici producătorii nu mai au nevoie de alte poveri administrative. Toți solicită digitalizare, debirocratizare și simplificarea modului de lucru, nu îngreunarea lui.  Atribuțiile Agenției sunt deja acoperite de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor sau Agenția Națională a Zonei Montane”, a precizat Sebastian Cernic, potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Senatului.

Foto: Produse agroalimentare în supermaket / Pexels - Daria Shevtsova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *