Înmatriculările de mașini electrice au înregistrat o creștere de 118% în 2021. Dacia Spring devine cel mai popular vehicul electric în România

masina electrica, dacia, dacia spring Sursa foto: Dacia

Înmatriculările de mașini electrice au înregistrat o creștere de 118% în 2021 în comparație cu 2020, respectiv 6.831 de vehicule, potrivit analizei indexul de e-mobilitate lansată de LEKTRI.CO, un jucător în domeniul mobilității electrice din România.

Decembrie a fost cea mai bună lună cu 2.099 noi înmatriculări. Dacia Spring este lider cu 3.066 de mașini înmatriculate în 2021, jumătate fiind date în uz în luna decembrie.

În prezent, în România sunt înmatriculate 12.883 de vehicule electrice, piața vehiculelor electrice înregistrând o creștere accelerată în ultimii ani. Anul trecut au fost înmatriculate cu 13% mai multe mașini electrice decât în toți cei 10 ani anteriori – în 2011 fiind înregistrat primul vehicul electric în țara noastră.

„Avântul pe care mobilitatea electrică îl înregistrează este cu atât mai îmbucurător cu cât prețul energiei a crescut abrupt în ultima perioadă. Chiar și în aceste condiții, utilizarea unui vehicul electric este de 3 ori mai eficient în exploatare decât unul cu motor convențional. Continuăm să credem că viitorul este verde”, a declarat Claudiu Suma, CEO LEKTRI.CO.

Sursa foto: Lektri.co

Dacia Spring devine cel mai popular vehicul electric în România, noiembrie și decembrie 2021 reprezentând cele mai bune luni pentru modelul autohton. Devenit disponibil din luna iunie, Spring a ajuns să dețină 45% din piața de înmatriculări pentru anul 2021, la nivel all time atingând 24 procente.

Din punct de vedere al infrastructurii de încărcare, cele mai utilizate sunt încărcătoarele de tip fast-charger CCS/CHAdeMO și cele rapide Type2. În prezent, în România sunt disponibile 2086 de încărcătoare publice, fără restricții, dintre care 436 sunt CCS/CHAdeMO și 1650 Type2. Numărul locațiilor publice de încărcare a ajuns la 1018.

Sursa: LEKTRI.CO

LEKTRI.CO a fost înființată în 2018 la Timișoara și numără în prezent 20 de angajați. LEKTRI.CO este un brand al grupului SafeFleet, cu activități în industria mobilității și oferă soluții de încărcare a mașinilor electrice pentru utilizatorii casnici, companii care doresc să implementeze stații de încărcare pentru angajați și domeniile HORECA și retail. Stațiile de încărcare LEKTRI.CO sunt utilizate în România, Serbia, Polonia, Germania, Franța și Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *