INS: Producţia industrială a crescut cu 14,3%, în primele patru luni

Carmen Radu iun. 14, 2021 1 comentarii
industrie, carbune, fabrica, poluare, turbina

Producţia industrială a crescut în primele patru luni ale anului cu 14,3%, ca serie brută, şi cu 14,5% serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

„În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie –30 aprilie 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 14,3%, ca urmare a creşterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+16,3%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+11,5%). Industria extractivă a scăzut cu 6,6%”, arată datele INS citate de News.ro.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele patru luni, comparativ cu perioada similară din 2020, a fost mai mare cu 14,5%, datorită creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+16,3%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+11,3%).

Industria extractivă a scăzut cu 7,5%.

În luna aprilie a acestui an, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 5,9% ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-13,4%) şi industria prelucrătoare (-5,1%).

Industria extractivă a crescut cu 4,8%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 2,7% faţă de luna precedentă, datorită creşterilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria extractivă (+10,7%), industria prelucrătoare (+6,2%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+2,2%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 68% ca efect al creşterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+85,9%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+19,5%) şi industria extractivă (+10,9%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 63,2%, creştere susţinută de industria prelucrătoare (+80,5%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+17%) şi industria extractivă (+10,1%).

Sursa foto: FMI / Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *