Instituțiile statului nu mai pot, teoretic, să ceară copii după actele emise de alte instituții publice

Redacția ian. 1, 2022 2 comentarii
interviu, job, contracte

Instituţiile publice nu mai au voie, începând de azi, să mai solicite persoanelor fizice şi firmelor copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către alte instituţii ale statului, scrie News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat în 9 noiembrie actul normativ prin care este interzis instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să ceară persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către entităţi ale statului.

„Se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale. Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor care au emis documentele prevăzute la alin.(1), în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public”, se arată în textul legii.

Totuși, legea nu prevede sancțiuni pentru instituțiile care vor continua să ceară inutil acte.

Măsura a intrat în vigoare din 1 ianuarie 2022.

Sursa foto: Pexels

Comentarii

  1. Sanctiunile sint numai pentru cei care trudesc . Ei trebuie sa contribuie la bugete publice tilharite de demnitari si functionari bugetari . Cum sa puna guvernantul roman la plata pe cei care ii voteza sistematic ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *