Intel a ales Germania pentru construcția unei fabrici de cipuri de 17 miliarde de euro

Procesor Intel pixabay.com

Intel a ales Germania ca amplasament pentru un imens complex de fabricare de cipuri, primele detalii ale investiției sale planificate de 88 de miliarde de dolari în Europa, în timp ce regiunea se străduiește să crească producția și să remedieze o criză de aprovizionare care a afectat industria auto, scrie Reuters.

Producătorul de cipuri din SUA a mai spus că își va consolida fabrica existentă în Irlanda, va înființa o unitate de proiectare și cercetare în Franța și un loc de ambalare și asamblare în Italia.

Cu o investiție inițială de 33 de miliarde de euro, inclusiv 17 miliarde de euro pentru planurile din Germania, investiția va contribui la satisfacerea cererii crescânde de cipuri utilizate în computere, mașini, smartphone-uri și alte gadget-uri, precum și reducerea pe termen lung a dependenței Europei de furnizorii asiatici.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

CEO-ul Intel, Pat Gelsinger, a anunțat planuri în septembrie de a cheltui 88 de miliarde de dolari în Europa în următorul deceniu, deoarece regiunea încearcă să sporească capacitatea de producție de cipuri.

În timp ce planurile mari de investiții ale producătorilor de cipuri la nivel global au stârnit îngrijorări cu privire la excesul de aprovizionare pe linie, analistul Bernstein Research Stacy Rasgon a declarat pentru Reuters că este încrezător că Intel poate gestiona lansarea investițiilor pentru a se potrivi cererii în viitor și a fost pozitiv în ceea ce privește extinderea. cu subvenții guvernamentale.

„Intel folosește capacitatea ca armă strategică… O parte a strategiei în acest moment este să faci înconjurul lumii și să cerșești bani”, a spus Rasgon. „Dacă există timp pentru a alerga în jurul lumii, cerșind bani pentru a construi unități de producție de semiconductori, acum este momentul.”

Intel va construi două fabrici în Magdeburg, Germania, creând 7.000 de locuri de muncă în construcții, 3.000 de locuri de muncă permanente la companie și zeci de mii de locuri de muncă suplimentare între furnizori și parteneri, se arată într-un comunicat al companiei.

Compania va investi încă 12 miliarde de euro într-o instalație irlandeză, ceea ce va duce investiția sa totală în Irlanda la peste 30 de miliarde de euro.

De asemenea, se află în discuții cu Italia pentru o unitate de producție back-end pentru o investiție potențială de până la 4,5 miliarde de euro și intenționează să înceapă operațiunile între 2025 și 2027.

În Franța, Intel intenționează să-și construiască noul centru european de cercetare și va crea 1.000 de noi locuri de muncă de înaltă tehnologie.

Alegerea site-urilor vine după ce unele guverne ale UE, inclusiv Italia, au oferit stimulente mari pentru a încerca să atragă producătorul de cipuri să investească în țările lor. Răspândirea fabricilor în diferite țări ar putea ajuta compania să obțină mai multe subvenții de la diferite națiuni.

Gelsinger a declarat anterior pentru Reuters că a avea fabrici în locuri separate a oferit expunere la diferite piețe ale muncii, un ecosistem mai larg de sprijin oferit de țări și înseamnă că capitalul este mai puțin concentrat.

Dar Intel va trebui să negocieze cu fiecare țară europeană în care găsește facilități pentru ajutor de stat, a declarat comisarul european pentru industrie Thierry Breton jurnaliştilor.

El a mai spus că Comisia discută cu alți producători de cipuri și speră să facă anunțuri similare în lunile următoare, dar nu a oferit detalii.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: