INTERVIU Lucian Azoiței, CEO Forty Management: Pregătim construcția în București a unui proiect cu lagună artificială, o premieră în România

Lucian Azoiței Sursa foto: Forty Management

O mare parte dintre dezvoltatorii imobiliari, în special cei activi în mass market, folosesc puțină tehnologie în apartamentele pe care le dezvoltă. Și pentru că mai multă tehnologie ar scumpi apartamentele, dar și pentru că nici publicul și, uneori, nici ei nu sunt la curent cu avansul tehnologiei din ultimii ani. Cu toate acestea sunt o serie de dezvoltatori care au înglobat tehnologia în proiectele lor, și nu numai, mai ales că ușurează munca, nu atât în cadrul construcției efective, deși și acolo e prezentă, dar în serviciile ulterioare finalizării proiectelor acestora. Forty Management, unul dintre cei mai deschiși la nou dezvoltatori imobiliari va construi o lagună artificială, o tehnologie nouă, iar în jurul ei „va planta” 570 de apartamente.

Licența achiziționată de la Crystal Lagoons înseamnă că, în câțiva ani, va apărea o lagună cu ape turcoaz și plaje de nisip alb de peste 20.000 mp. Central District Lagoon City va fi o reconversia urbană a unui teren cu destinație industrială, într-un proiect mixt de mari dimensiuni cu 570 de apartamente, hotel, birouri, spații comerciale, spații de recreere, grădini urbane, ce vor înconjura această lagună. Tehnologia Crystal Lagoons permite locuitorilor să practice înotul și sporturile nautice, cum ar fi caiacul sau patinajul iarnă printre altele; sau pur și simplu să se relaxeze pe plajă și să se bucure de vederea idilică a apei, fără a fi nevoie să călătorească mai departe decât propria curte.

Forty Management a dezvoltat până acum proiectele Central District Cuza 99, Central District 4 Elemente, iar Central District Viitorului 134, încă în dezvoltare, a vândut 90% dintre apartamente cu nouă luni înainte de finalizare.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

„Rezultatele înregistrate validează poziția companiei pe piață și reprezintă o bază pentru proiectele pe care ni le-am propus în perioada imediat următoare. Forty Management, prin brandul comercial Central District, va continua să se impună pe segmentul dezvoltărilor rezidenţiale premium şi cu utilizare mixtă, consolidând seria de proiecte imobiliare inovatoare. Urmează Central District Lagoon City, primul proiect de reconversie urbană carbon neutral din Europa de Est, al cărui concept l-am finalizat, urmând ca anul viitor să demarăm lucrările de construcție. Un alt proiect de excepție pe care îl pregătim este Central District Royal Suites, un turn de 122 m înălțime cu locuințe exclusiviste, ce va fi primul proiect imobiliar din București cu galerie de artă publică, fațade ventilate din panouri solare și o vedere neîntreruptă de 270 de grade pentru fiecare apartament”, spune Lucian Azoiței, CEO Forty Management.

Compania de dezvoltare imobiliară românească așteaptă autorizația de construcție pentru Central District Lagoon City, care înglobează o lagună artificială, o tehnologie nouă pe piața românească, fiind unul dintre primele proiecte de reconversie urbană neutru din punctul de vedere a emisiilor de carbon din Europa de Est. Compania a cumpărat terenul de 39.896 mp, aflat în zona Străulești din Capitală de la Butan România, a plătit 8,2 milioane de euro fără TVA și va investi 110 milioane de euro în proiect.

Un alt proiect al companiei este Central District Royal Suites, un turn de 122 m înălțime cu locuințe exclusiviste, una dintre cele mai înalte clădiri din România, ce va fi primul proiect imobiliar din București cu galerie de artă publică, fațade ventilate din panouri solare și o vedere neîntreruptă de 270 de grade pentru fiecare apartament. Forty Management a achiziționat în zona Herăstrău, terenul de aproape 3.000 mp lângă Gara Regală Băneasa.

Pentru a afla cât ajută digitalizarea în dezvoltarea imobiliară, Economedia.ro a stat de vorbă cu Lucian Azoiței, CEO al dezvoltatorului imobiliar Forty Management.

Economedia: În ce măsură ajută tehnologia în munca unui dezvoltator imobiliar?

Lucian Azoiței: Tehnologia este făcută să ajute și să simplifice viață noastră. Chiar dacă acest domeniu este unul dintre cele mai tradationale, adoptarea tehnologiei este inevitabial și preferabilă. Prin tehnologie ajungem să optimizăm fluxuri, să simplificăm procese, să ajungem la mai mulți clienți etc. Este esențială și fără aceasta nu mai exista posibilitatea, ca dezvoltatori sa implementam proiecte complexe corespunzator și atât de repede. Astăzi fiecare proiect are absolut totul desenat și verificat, fiecare șurub si toată aceasta cantitate uriasa de  informatii nu ar putea fi gestionata decât de tehnologie.

Sunt și aspecte negative în adoptarea digitalizării?

Nu cred, poate faptul că nu este adoptată de toți actorii din industrie, costurile uneori prohibitive si faptul că încă nu avem servicii integrate de tip proiectare – implementare- urmărire.

Ce fel de soluții implementați în cadrul companiei? Aveți doar programe pentru proiectare și relația cu clienții sau și unele în zona de administrare a afacerii?

Folosim aplicații de integrare a echipelor si antreprizelor ce lucrează în designul,  coordonarea și execuția unui proiect, avem acces la planuri, soluții tehnice, monitorizarea evoluției proiectului și tratăm eventuale situații ce pot apărea. Mai folosim aplicații de comunicare și transfer de informații cu clienții, softuri de monitorizare și analiză de cost, softuri de prezentare 3D și marketing pentru clienți.

Cum și în ce context ați început să introduceți astfel de sisteme și programe sau proiecte de digitalizare?

De la bun început în funcție de nevoi, noi am fost deschiși la digitalizare și am implementat soluții care să ne ajute să oferim servicii mai bune colaboratorilor și clienților noștri.

La cât estimați că se ridică investițiile în digitalizarea proceselor în ultimii ani?

Nu sunt sume mari pentru că sunt procese repetitive și avem produse standard. Câteva zeci de mii de euro pentru noi, ca dezvoltatori.

Considerați că sunt necesare și alte asemenea investiții? Mai aveți planuri în acest sens?

Ne-am dori să evoluăm și lucrăm la implementarea unor softuri pentru circuite repetitive interne ce țin de procesarea actelor și acțiunilor, dar am demarat pentru noile proiecte imobiliare niște soluții de marketing ce incumbă vizualizare 3D, virtual media, realitate augmentată, ceva foarte interesant. De altfel, pregătim construcția în București a unui proiect cu lagună artificială, o premieră în România.

Dar cu clienții?

Vom implementa soluții inovative pentru partea de prezentare și marketing, iar în proiectele următoare vom adopta niște soluții de prezentare 3D și virtual reality pentru prima dată în România.

Credeți că se vor sfârși investițiile în digitalizare sau e mereu loc de încă ceva?

În acest domeniu suntem abia la început, sunt absolut convins că vom asista la o explozie de soluții tehnologice în acest domeniu, la care nici măcar nu ne gândim în acest moment, care vor duce la o personalizare majoră a zonei de locuire! Și ajută mai ales în utilizarea resurselor umane judicios, plus că digitalizarea nu greșește și nu obosește niciodată.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Acest dezvoltator lucreaza cu materiale de slaba calitate si cu muncitori nepregatiti care fac carpeli si pe care trebuie sa ii chemi de 100 de ori sa repare ce au facut prost si in final sa chemi mester in regim propriu pentru ca tot prost iti repara.
    Lasa blocuri nefinisate si cu probleme grave:
    – infiltratii in apartamente, boxe, parcari;
    – probleme de securitate – usi fara cod cu acces in bloc si boxe pentru persoane straine, desi a promis acest lucru. Asta a dus la furt de biciclete din subteran;
    – boxe vandute in spatiul de adapost anti-atomic;
    – a vandut toate locurile de parcare posibile si nu a pastrat locuri de parcare pentru vizitatori, dupa cum prevede legea si cum a primis;
    – lipsa de hidroizolatie in bai, terase + multe alte probleme de finete in apartamente, cum ar fi termopane zgariate etc., la care nu te astepti daca te vinzi ca luxury si high quality.
    Foarte multe lucruri promise in promisiunile de vanzare-cumparare si importante, care nu s-au respectat. Daca indraznesti sa ii atragi atentia respectuos sa isi respecte promisiunile din contract, recurge la amenintari, desi isi promoveaza constructiile ca fiind de lux si affordable. Pe afara vopsit gardul, inauntru leopardul.
    Colaboreaza cu firma QFS (probabil infiintata tot de el) pentru partea de administrare a blocurilor pe care le construieste, firma care umfla facturi. Pentru 200 de apartamente au fost facturi de 14k euro/luna. Suma complet nejustificata.
    Ce este insa cel mai dezamagitor este modul in care esti tratat de acest om, mare antreprenor, dezvoltator pe piata din Romania.
    Pe langa asta, toate proprietatile sunt trecute pe numele sotiei lui, iar recenziile cu 5 stele lasate pentru a-si creste rating-ul sunt fake, puse de apropiati de-ai lui, daca stati sa analizati putin.
    IN PLUS, sterge comentariile negative si reale, sa nu iasa la iveala realitatea!

  2. Incredibil cate minciuni! Inainte sa cumparati de la acest dezvoltator, mai bine vorbiti cu persoane care chiar au cumparat de la el si va pot povesti cum si-au luat teapa si cum au fost tratati de acest om! Calitate sub nivelul marii la preturi exorbitante!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.