Intesa Sanpaolo Group a realizat un profit net de 7,2 miliarde euro în primele nouă luni şi estimează un profit net de peste 8,5 miliarde euro la nivelul întregului an

intesa sanpaolo bank Sursa foto: Facebook/Intesa Sanpaolo Bank Romania

Intesa Sanpaolo Group a realizat, în primele nouă luni din acest an, un profit net de 7,2 miliarde euro, dintre care 2,4 miliarde euro doar în al treilea trimestru. Grupul bancar anticipează un profit net de peste 8,5 miliarde euro, la nivelul anului, transmite News.ro.

„Pentru 2024, anticipăm un profit net de peste 8,5 miliarde euro, susţinut de măsuri semnificative care vizează consolidarea sustenabilităţii performanţei noastre. Ţinta de profit net pentru 2025 a fost ridicată la aproximativ 9 miliarde euro, reflectând potenţialul substanţial de creştere organică al grupului nostru. În primele nouă luni din 2024, profitul net a fost de 7,2 miliarde euro, dintre care 2,4 miliarde euro doar în al treilea trimestru”, anunţă grupul.

Din cele 5 miliarde euro în dividende acumulate anul acesta, aproximativ 3 miliarde euro vor fi distribuite acţionarilor în noiembrie, ca dividend interimar.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

”Implementăm cel mai mare proiect de coeziune socială, promovând o societate mai echitabilă într-un mod structural şi concret. Pe lângă miliardul de euro alocat între 2018 şi 2021, avem în derulare un program de 1,5 miliarde euro până în 2027 care implică 1.000 dintre specialiştii noştri, dintre care peste 500 milioane euro au fost deja investiţi. Contextul ratelor dobânzii este în continuă evoluţie, însă noi putem naviga cu succes aceste schimbări, datorită modelului nostru de business diversificat şi depozitele clienţilor, care au ajuns la aproximativ 1,4 trilioane euro la 30 septembrie 2024, în creştere cu peste 135 miliarde euro faţă de anul precedent”, precizează banca.

Intesa Sanpaolo Group are aproximativ 17.000 de consilieri bancari în Wealth Management – număr care va creşte la 20.000 până în 2027.

”Am identificat active financiare ale clienţilor în valoare de 100 miliarde euro care pot stimula creşterea activităţilor noastre de administrare a activelor. Gestionarea riguroasă a costurilor – în paralel cu creşterea investiţiilor în tehnologie – a condus la cel mai bun raport costuri/venituri din istoria noastră pentru primele nouă luni, de 39,1%. Fluxurile de credite neperformante (NPL) aflate la un nivel minim istoric au adus costul anualizat al riscului la 25 de puncte de bază, cu o acoperire sporită”, arată grupul.

Intesa Sanpaolo Group arată că a investit 3,5 miliarde de euro în IT şi are aproximativ 2.250 de specialişti IT angajaţi până în prezent.

”Ne-am asumat angajamentul de a contribui la combaterea schimbărilor climatice: din 2021 până la 30 septembrie 2024, am oferit aproape 63 miliarde euro pentru susţinerea economiei verzi şi a tranziţiei ecologice, inclusiv peste 11 miliarde euro direcţionaţi către economia circulară începând cu anul 2022. În plus, aprovizionarea noastră cu energie în Italia provine acum în întregime din surse regenerabile”, menţionează grupul.

Intesa Sanpaolo, cu peste 420 de miliarde euro în credite şi 1,3 miliarde euro în active financiare ale clienţilor la sfârşitul anului 2023, este cel mai mare grup bancar din Italia. Până în 2025, grupul va oferi împrumuturi impact (pentru companiile care investesc in proiecte ESG) în valoare de 115 miliarde euro pentru a sprijini comunităţile şi tranziţia ecologică, alături de un program de 1,5 miliarde euro (2023-2027) pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate. Reţeaua de muzee a băncii, Gallerie d’Italia, găzduieşte patrimoniul artistic deţinut de aceasta şi proiecte culturale de valoare recunoscută.

Divizia de Bănci Internaţionale operează pe trei continente, cu bănci de retail în 12 ţări (Europa Centrală şi de Sud-Est şi Egipt). Această reţea extinsă deserveşte în prezent 7,2 milioane de clienţi, prin intermediul a peste 900 de sucursale şi are o echipă dedicată de aproximativ 21.000 de angajaţi. În urma achiziţiei First Bank din mai 2024, divizia deserveşte în prezent aproximativ 14.000 de clienţi din România, având peste 1 500 de angajaţi şi deţinând active totale de peste 3,2 miliarde euro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: