Întreaga lume ar putea consuma mai mult petrol în 2022 decât oricând

pexels-pixabay-petrol sursa foto: Pixabay

Mașinile electrice prind popularitate, marile companii sunt mai atente cu mediul înconjurător și populația se implică în a reduce schimbările climatice. Deși lucrurile par să se îndrepte către direcția cea bună, lumea ar putea consuma mai mult petrol în 2022 decât oricând, scrie CNN.

Cererea globală de energie a revenit puternic în acest an, pe măsură ce restricțiile legate de pandemie s-au redus și este de așteptat să crească în continuare în 2022.

Agenția Internațională de Energie (AIE) estimează că cererea globală de petrol va crește cu 3,3 milioane de barili pe zi anul viitor, până la 99,5 milioane de barili pe zi. Aceasta ar corespunde recordului precedent al cererii din 2019, înainte de pandemie. Nici măcar Omicron nu este de așteptat să deraieze revenirea.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

„Noile măsuri de izolare puse în aplicare pentru a opri răspândirea virusului vor avea probabil un impact mai redus asupra economiei față de valurile anterioare de COVID, nu în ultimul rând din cauza campaniilor de vaccinare pe scară largă”, a scris AIE într-un raport la începutul acestei luni.

Agenția care monitorizează tendințele pieței energetice pentru cele mai bogate țări din lume a declarat că se așteaptă ca cererea de combustibili pentru transportul rutier și de produse petrochimice să continue să aibă o creștere sănătoasă.

Există și o singură excepție. AIE și-a redus previziunile pentru combustibilul pentru avioane din cauza restricțiilor privind călătoriile internaționale impuse de guverne care încearcă să oprească răspândirea Omicron.

Alții sunt și mai puțin îngrijorați de Omicron. Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) nu și-a schimbat prognoza privind cererea pentru 2022 în raportul său lunar pentru decembrie.

„Impactul noii variante Omicron este de așteptat să fie ușor și de scurtă durată, pe măsură ce lumea devine mai bine echipată pentru a gestiona COVID-19 și provocările aferente”, au scris analiștii OPEC în raport.

Prognozele subliniază cât dependența populației de combustibilii fosili, în ciuda eforturilor de a aborda criza climatică și a investițiilor uriașe în mașini electrice și energie regenerabilă.

OPEC se așteaptă ca cererea de petrol să crească în întreaga lume anul viitor, condusă de țări precum China, India și Statele Unite.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: