Investiție majoră în Aiud. Cel mai mare producător est-european de ambulanțe deschide o nouă unitate de producție în România în care va angaja 40 de persoane

Deltamed Aiud Sursa foto Primăria Municipiului Aiud

Deltamed, cel mai mare producător de ambulanțe și vehicule pentru intervenție specială din Europa de Est, care are deja o fabrică în România, în Gilău, va deschide o nouă unitate de producție, în orașul Aiud, a anunțat Primăria Municipiului Aiud. Fabrica va fi o investiție de tip greenfield, construită de la zero, iar compania își dorește să înceapă activitatea chiar în acest an, urmând să angajeze 40 de persoane, a declarat pentru Economedia Oana Badea, primarul municipiului.

„Deltamed deschide o unitate de producție la Aiud! Am primit de nenumărate ori, din partea voastră, a aiudenilor, solicitarea de a suplimenta locurile de muncă în așa fel încât locul de muncă să fie cât mai aproape de casă. Am ascultat și am făcut tot posibilul să creăm oportunități de dezvoltare strategice. Astăzi, vă putem anunța cu bucurie lansarea unui proiect amplu desfășurat alături de Deltamed – cel mai mare producător de ambulanțe și vehicule pentru intervenție specială din Europa de Est, ce se va concretiza prin inaugurarea unei noi unități de producție în Aiud”, a anunțat Primăria Municipiului Aiud, pe Facebook.

Deltamed va construi fabrica de la zero, Primăria Aiud punând la dispoziție trei terenuri din care compania va alege locul pentru dezvoltarea investiției. Deși în Aiud există o platformă industrială pe zona fostei fabrici metalurgice, investitorii nu au fost încântați de acel loc, așadar vor alege o altă zonă din Aiud, a declarat pentru Economedia primarul Oana Badea.

Compania își dorește să pornească activitatea de producție de vehicule în acest an, potrivit discuțiilor dintre reprezentanții Deltamed și primărie. Valoarea investiției nu a fost dezvăluită.

Deltamed va genera un număr de aproximativ 40 de locuri de muncă, compania având nevoie atât de personal personal calificat, precum electricieni, ingineri, sudori, dar și resursă umană care va fi instruită de firmă. „Aiud are un număr important de navetiști care vor prefera să rămână aici”, a declarat primarul Oana Badea.

Producția de ambulanțe și vehicule pentru intervenție specială va merge inițial pe piața internă, potrivit informațiilor primăriei, deși Deltamed are și activitate de export.

Deltamed a fost fondată în 1997 ca o companie privată, cu sediul în Cluj-Napoca, România. Compania are deja o fabrică de ambulanțe în Gilău, având 6 puncte de lucru în mai mult de 3 localități diferite.

Deltamed SRL a raportat o cifră de afaceri de 154,6 milioane lei în 2020, în scădere cu 27% față de anul precedent. Compania a încheiat însă anul pandemic cu un profit de 12,25 milioane lei, o majorare de 1.207% față de 2019, când a raportat o pierdere de 1,1 milioane lei. Compania are un număr de 57 angajați.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *