Investițiile guvernamentale în producția de film au fost prelungite până în 2026

G4Media mart. 21, 2024 1 comentarii
Castelul Peles sursa foto: Facebook

Programul de atragere a investițiilor în producția de film, în România, se prelungește până în decembrie 2026, iar noul apel de proiecte va fi lansat în luna mai a acestui an, a anunțat ministrul Culturii, Raluca Turcan, într-un comunicat.

Pragul anual al schemei de sprijin de la buget a fost crescut la 55 de milioane de euro.

În luna mai, Oficiul de Film și Investiții Culturale va deschide noua sesiune de apel de proiecte. Turcan estimează că după deschiderea unei noi sesiuni și până la finalul anului 2026, vor fi atrase în România investiții directe de cel puțin 350 milioane de euro.

”Mă bucur enorm să susțin repornirea acestui proiect deosebit pentru ţara noastră, nu doar din perspectiva economică si a dezvoltării industriei de film și industriilor conexe, dar, mai ales, pentru a readuce acasă profesioniștii români de valoare. Dintre proiectele depuse anterior, 10 vor fi soluționate luna aceasta, și estimăm că vor fi finalizate toate restanțele până la mijlocul acestui an”, a declarat ministrul Culturii.

sursa foto: Facebook

Comentarii

  1. Este o veste excelentă că programul de atragere a investițiilor în producția de film din România a fost prelungit până în 20261. Creșterea pragului anual la 55 de milioane de euro și estimarea atragerii a cel puțin 350 de milioane de euro în investiții directe sunt pași importanți pentru dezvoltarea industriei de film și a industriilor conexe. Aștept cu interes noile proiecte și sunt mândru de susținerea profesioniștilor români de valoare în acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *