Iohannis: Trebuie găsite modalităţi pentru a completa veniturile bugetare, fără a încărca cetăţeanul/ Promisiunea coaliţiei a fost că nu cresc impozite şi taxe, a spus președintele

Redacția iul. 11, 2023 1 comentarii
klaus iohannis 22 nov 2022

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, despre discuţiile din coaliţia de guvernare privind majorarea TVA, că este clar că trebuie găsite modalităţi pentru a completa veniturile bugetare, fără a încărca cetăţeanul.

Vom vedea până la urmă care din aceste măsuri rămân în picioare, promisiunea coaliţiei a fost că nu cresc impozite şi taxe, a afirmat şeful statului la Vilnius, unde participă la summitului NATO.

”Cred că ştie toată lumea că e nevoie de mai mulţi bani decât avem acum la buget şi atunci anumite măsuri se impun. Am discutat aceste chestiuni, mi-au spus cei din conducerea coaliţiei cam la ce s-au gândit, unele măsuri mi se par bune, altele cred că mai trebuie puţin discutate, nu vreau să le clasific eu acum de la Vilnius însă este clar că trebuie găsite modalităţi pentru a completa veniturile bugetare, nota bene, fără a încărca cetăţeanul”, a afirmat preşedintele.

Klaus Iohannis a menţionat că ”sunt anumite măsuri care pot fi puse în practică fără ca românul de rând să aibă impresia că vine cu bani de acasă pentru buget”.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că o creştere a TVA nu se va aplica tuturor, Iohannis a răspuns: ”Vom vedea până la urmă care din aceste măsuri rămân în picioare, promisiunea coaliţiei a fost că nu cresc impozite şi taxe”.

 

Sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

Comentarii

 1. Simplu:
  1.
  Impozitarea veniturilor cumulate din salariu si pensie cu 40% pentru ce depasește salariul mediu brut la 01 ianuarie a.c.
  2.
  Impozitarea pensiilor speciale si ocupationale cu 40% pentru ce depaseste partea contributiva la pensie.
  3.
  Impozitarea îndemnizației parlamentarilor cu 40%.
  4.
  Impozitarea cu 40% a persoanelor ce detin mai mult de doua proprietati imobiliare.
  Impozit aplicat la valoarea
  de piata a imobilelor in care nu locuiesc sau a terenurilor din intravilan.
  E necesar pentru a se lua aceasta masura pentru prevenirea speculatiilor imobiliare cu case sau terenuri pentru case.
  Sunt multe cazuri de demnitari care au acumulat 7 sau 8 terenuri in comunele de oriunde in tara.
  Ca sa nu mai spun ca e imoral ca marii demnitari sa nu fie impozitati astfel pe perioada exercitării mandatelor.
  😲😲
  Nu asa ca e simplu?☹

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *