Ionuț Stroe, PNL: Se va aproba un program din Fondul de Coeziune care vizează ajutoare pentru zona energiei de 700 de lei timp de 5 luni, din noiembrie până în martie

Redacția nov. 16, 2022 1 comentarii
bani, lei, finante, bancnote

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, susține că se va aproba un program din Fondul de Coeziune care vizează ajutoare pentru zona energiei de 700 de lei pentru sezonul rece, respectiv 5 luni: din noiembrie până în martie când consumul de energie este mai ridicat.

Acesta spune că pentru anul în curs suma alocată va fi acordată beneficiarilor spre finalul lunii ianuraie-începutul lui februarie, iar pentru 2023 cei 700 de lei ajutor pentru energie alocați și virați în luna septembrie.

„Pentru cei 700 de lei, propunerea este ca plafonul de vârstă să scadă la 60 de ani, iar veniturile să îi cuprindă pe toţi cei care au până în 2.000 lei. Să scadă vârsta la 60 de ani şi să crească veniturile”.

Această măsură vizează aproximativ 4 milioane de beneficiari.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL a transmis că pentru ajutorul de alimente va exista o Ordonanță de Urgență care va prelungi programul celor 50 de euro alocați bilunar și pentru 2023. Această măsură vizează aproximativ 2,4 milioane de beneficiari.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *