iPhone-urile a nouă angajați ai Departamentului de Stat american au fost piratate cu softul dezvoltat de NSO

iphone 13 Sursa foto: idevice.ro

iPhone-urile a cel puţin nouă angajaţi ai Departamentului de Stat au fost piratate cu ajutorul softului sofisticat de spionaj dezvoltat de grupul israelian NSO, au declarat patru persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters, citat de News.ro.

Atacurile, care au avut loc în ultimele câteva luni, au fost împotriva unor oficiali americani din Uganda sau care lucrează la subiecte care au legătură cu această ţară, au spus două surse.

Intruziunile reprezintă cele mai cunoscute atacuri ale hackerilor împotriva unor oficiali americani prin tehnologia NSO.

Anterior, o listă de date cu ţinte potenţiale, inclusiv unii oficiali americani, a apărut în rapoartele despre NSO, dar nu era clar dacă intruziunile au fost doar nişte tentative sau au avut succes.

Reuters nu a putut determina cine a lansat cele mai recente atacuri cibernetice.

Grupul NSO a afirmat joi, într-un comunicat, că nu are niciun indiciu că instrumentele lor au fost folosite, dar a anulat conturile relevante şi va investiga pe baza anchetei Reuters.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a refuzat să comenteze asupra intruziunilor, arătând în schimb decizia recentă a Departamentului pentru Comerţ de a plasa compania israeliană pe o listă de entităţi, ceea ce îngreunează companiile americane să facă afaceri cu acestea.

NSO Group şi o altă firmă de spyware ”au fost adăugate pe lista de entităţi pe baza unei hotărâri că au dezvoltat şi furnizat spyware guvernelor străine care au folosit acest instrument pentru a viza cu rea intenţie funcţionari guvernamentali, jurnalişti, oameni de afaceri, activişti, academicieni şi lucrători ai ambasadei”, a anunţat luna trecută Departamentul pentru Comerţ.

Software-ul NSO este capabil nu numai să capteze mesaje criptate, fotografii şi alte informaţii sensibile de pe telefoanele infectate, ci şi să le transforme în dispozitive de înregistrare pentru a monitoriza împrejurimile, pe baza manualelor de produse analizate de Reuters.

Sursa foto: idevice.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *