Irlanda își îndeamnă fermierii să planteze cereale, în loc să crească animale, pentru a contracara scăderile de livrări din Ucraina

Redacția mart. 6, 2022 0 comentarii
agricultura, teren, tractor, agricol

Irlanda le va cere fermierilor să planteze cereale, în loc să crească animale, pentru a contracara scăderea anticipată a livrărilor globale din Ucraina. Măsura este similară cu una luată în timpul celui de-al doilea război mondial, scrie Financial Times.

Doar 7% din fermele irlandeze sunt folosite pentru lucrarea solului, majoritatea fiind folosite pentru bovine și produse lactate. Însă Irlanda importă cereale pentru alimente și hrana pentru animale. Fermierii sunt îngrijorați și cu privire la îngrășămintele importate în mod normal din Rusia și Belarus.

Ministrul agriculturii a declarat pentru radioul RTÉ că se va întâlni cu sectorul agricol marți pentru a finaliza planul în săptămânile de dinainte de începerea sezonului de plantare. Irlanda importă aproximativ 3,5 milioane de tone din consumul său de cereale de 5,5 milioane, dar numai aproximativ 500.000 de tone de importuri agroalimentare provin din Ucraina.

UE ia în considerare să le permită fermierilor să planteze pe terenurile pe care le lasă în mod normal de rezervă pentru a se califica pentru subvenții.

Sursa foto: Pexels/Sergio Souza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *