Isărescu, despre angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR: „Lucrează de la birou și este foarte disciplinată / N-a luat locul niciunui specialist din Banca Națională”

Viorica Dancila, Mugur Isarescu

Viorica Dăncilă „este foarte disciplinată” și „studiază” economia verde, a spus guvernatorul Mugur Isărescu despre munca la Banca Națională a fostului premier PSD, răspunzând la întrebările Economedia.ro. Viorica Dăncilă, fost premier al României în guvernul PSD-ALDE și fostă candidată la prezidențiale a PSD în 2019, a fost numită în luna mai consultant în cadrul BNR, mișcarea iscând în spațiul public numeroase critici și semne de întrebare.

În ceea ce privește angajarea fostului premier PSD, Isărescu a ținut să precizeze că Viorica Dăncilă nu a luat locul niciunui specialist. „Motivele, ca politică de resurse umane, au fost explicate pe larg de directorul resurse umane și se găsesc pe site-ul băncii. Nu am nimic de adăugat. În ceea ce privește domeniul în care dânsa lucrează, n-a luat locul niciunui specialist din Banca Națională. Domeniul în care dânsa lucrează, anume economia verde, este un domeniu relativ nou și pentru dânsa și pentru oricine. Nu avem absolvenți de facultate sau de orice studiu în domeniul acesta. Împreună cu colegii care formează lucrul respectiv, studiază și probabil că în toamnă grupul respectiv va termina o lucrare, va ieși în public cu materialul respectiv”, a anunțat guvernatorul. Acesta a adăugat că Dăncilă lucrează de la birou și este „foarte disciplinată”.

Mugur Isărescu a precizat, de asemenea, că există numeroase femei în zona economiei verzi și a finanțării în acest domeniu, dând exemplul șefei FMI Kristalina Georgieva, al șefei BCE Christine Lagarde și a șefei CE Ursula von der Leyen.

„Despre economia verde și finanțarea în acest domeniu, inclusiv poziția băncilor centrale, uitați-vă la ce este în lume și veți vedea că această mișcare nu este câtuși de puțin dominată de bărbați. Avem șefa Fondului Monetar Internațional, șefă la Banca Centrală Europeană, șefă la Comisia Europeană. deci este un domeniu nou și ne adaptăm și noi”, a mai spus guvernatorul.

Fostul premier PSD a preluat funcția de Consultant pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională a României. Dăncilă a fost angajată în 15 mai, iar salariul său net ar ajunge la aproximativ 10.000 de lei lunar, potrivit informațiilor G4Media.ro. Pentru a se angaja în corpul consultanților, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Dăncilă a depus un dosar și a susținut un interviu.

Viorica Dăncilă este absolventa Facultății Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Ulterior, a terminat și un master în Spațiul Public European la SNSPA.

Fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, o descria pe Viorica Dăncilă drept „o femeie civilizată, neconflictuală, deosebit de comunicativă”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

 1. Telemunca nu se poate?
  Acolo cu Paşcu fac o celula PSD in BNR?
  Nu ca acolo n-ar fi o reduta pesedista!
  😂

 2. Studiul economiei verzi făcut de d-na Dăncilă include:
  – sărmăluțe-n foi de viță (verzi)
  – murături – gogonele verzi, castraveciori verzi, ardei gras galben, pepenași verzi
  Se utilizează spațiul liber neocupat de rezerva de aur a BNR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *