Israelul pregătește investiţii de peste 280 de milioane de euro în infrastructura turistică de la Locurile Sfinte. Care sunt condițiile de călătorie

tel aviv, israel, turism, vacanta Sursa foto: Unsplash/Shai Pal

Israelul pregătește investiţii de peste 280 de milioane de euro în infrastructura turistică de la Locurile Sfinte, anunţă Ministerului Turismului din Israel, conform News.ro. Începând de duminică, 9 ianuarie, graniţele ţării sunt deschise tuturor turiştilor vaccinaţi sau vindecaţi de COVID în ultimele 6 luni, indiferent dacă aceştia vor călători în grup organizat sau pe cont propriu.

”Nu va exista nicio limitare a numărului de turişti ce pot vizita Locurile Sfinte în contextul COVID, dar trebuie respectate regulile de prevenţie în vigoare, cum ar fi distanţarea socială”, anunţă Ministerului Turismului din Israel.

Odată cu redeschiderea graniţelor pentru turiştii de pretutindeni, Israelul investeşte peste 280 de milioane de euro în infrastructura turistică de la Locurile Sfinte.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Autorităţile de la Ierusalim au anunţat la începutul săptămânii trecute redeschiderea graniţelor, iar vestea a fost foarte bine primită de turiştii de pretutindeni, dat fiind că mare parte dintre condiţiile de intrare în ţară au fost relaxate.

”Întrucât mai bine de jumătate dintre turiştii care sosesc anual în Ţara Sfântă sunt pelerini creştini, Ministerul Turismului din Israel a anunţat că a decis să investească masiv în infrastructura de la locurile cele mai iubite de către pelerini, suma ridicându-se la circa 1 miliard de şekeli, adică aproximativ 280 de milioane de euro”, precizează ministerul.

Anterior pandemiei, numărul de turişti care vizitau Israelul depăşea toate aşteptările, ajungându-se la 4,5 milioane de turişti din toată lumea în 2019, iar românii se clasau adesea în topul naţionalităţilor care alegeau Israelul ca destinaţie de vacanţă, fie pentru a merge în pelerinaj, fie pentru city break în oraşe precum Tel Aviv şi Ierusalim, ori pentru un sejur la plajă în Eilat. În 2020, statisticile arată că doar circa 830.000 turişti au vizitat Israelul, iar în 2021 numărul lor a fost chiar la jumătate, dat fiind că Ţara Sfântă a fost printre primele state care au anunţat închiderea graniţelor, 9 martie 2020, iar călătoriile au fost restricţionate mai bine de 18 luni în încercarea de a îşi proteja cetăţenii şi a preveni răspândirea virusului.

Condiţiile de călătorie în Israel începând cu 9 ianuarie 2022

Ministerul Turismului din Israel a anunţat oficial că, începând cu data de 9 ianuarie 2022, turiştii de pretutindeni vor putea călători din nou liber în Israel dacă îndeplinesc simultan următoarele condiţii: sunt vaccinaţi cu schema completă sau au avut COVID, nu au trecut mai mult de 6 luni de la imunizarea prin vaccinare sau prin îmbolnăvire, prezintă la intrarea în ţară un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Israel (doar pentru vaccinaţi, celor trecuţi prin boală nu le este solicitat un nou test COVID PCR, ci îl pot arăta pe acela care confirmă îmbolnăvirea în ultima jumătate de an) şi sunt de acord să efectueze la sosirea pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, pe cheltuiala proprie, un alt test PCR. Până la sosirea rezultatului sau maxim 24h, în funcţie de evenimentul care survine primul, turiştii vor trebui să se autoizoleze la adresa pe care o vor declara.

Testul efectuat la intrarea în Israel pe cale aeriană costă 80 NIS (circa 112 lei) cu plată în avans, 100 NIS (circa 140 lei) plată pe loc cu cardul, în aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv sau 115 NIS (circa 160 lei) plata cash, la aeroport. În acest moment nu este permisă intrarea turiştilor străini decât pe cale aeriană, iar în cazul în care au trecut mai mult de 6 luni de la imunizarea prin vaccinare, turiştii români nu vor mai putea intra în Israel decât dacă vor avea efectuată şi o a treia doză de vaccin, care să le revigoreze răspunsul imunitar la un eventual contact cu virusul.

Adiţional, turiştii trebuie să completeze şi un formular simplu de localizare, cu maxim 48 de ore înainte de plecarea spre Israel, formular ce conţine informaţii precum data şi tipul vaccinului ce le-a fost administrat, persoane alături de care călătoresc sau ţări vizitate în ultimele 14 zile. În acest moment, România şi toate celelalte ţări ale lumii sunt considerate a fi portocalii de către Guvernul Israelian.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: