Italia, destinația favorită pentru turiștii români pentru anul acesta

Redacția iul. 21, 2022 0 comentarii
italia, cinque terre

Italia, Regatul Unit, Spania, Grecia şi Franţa sunt în top 5 cele mai vizitate ţări anul acesta, călătorii optând şi pentru Germania, Austria sau Belgia. Oraşele europene sunt şi ele în topul listei de rezervări, Londra, Milano, Roma, Viena şi Bruxelles fiind principalele cinci, potrivit unei analize Kiwi, citată de Agerpres. Călătorii au făcut rezervări şi pentru Paris, Dublin sau Barcelona.

Comparativ cu anul trecut, costul mediu al unui bilet de avion a crescut cu 7%, dar suma este cu 5,8% mai mică decât în 2019. Costul unui bilet depinde de durata zborurilor.

Conform datelor furnizate de Kiwi.com, majoritatea românilor preferă să facă rezervări în avans. Mai exact, 37% dintre călători îşi rezervă vacanţele de la 3 săptămâni până la 2 luni înainte. 14% dintre ei preferă să rezerve între 2 şi 4 luni în avans, pe când alţi 14% îşi programează concediile cu o săptămână sau două înainte.

Pe de altă parte, 8% sunt mai spontani şi fac rezervări cu 4-6 zile înainte, în timp ce un procent de 13% preferă rezervările last minute şi achiziţionează bilete cu 3 zile, sau chiar mai puţin, în avans.

„Nu e o surpriză că destinaţiile europene sunt în topul listei pentru călătorii români: aceştia se bucură de concedii în ţări cunoscute pentru vacanţe şi oraşe relativ apropiate de casă, având în vedere că beneficiază de flexibilitate şi zboruri accesibile de durată mai scurtă. Ne bucurăm să vedem că apetitul pentru călătorii pe Kiwi.com a crescut cu 70% faţă de anul trecut şi depunem eforturi pentru a oferi oamenilor soluţii simple pentru deplasări, contribuind la o experienţă de vacanţă cât mai plăcută. Suntem surprinşi să vedem că oamenii aleg Kiwi.com şi pentru zboruri domestice, călătorind destul de des către capitală, demonstrând că numărul de evenimente din această vară a pus Bucureştiul pe harta oraşelor de interes”, spune Eliska Dockalova, director Customer Experience la Kiwi.com.

Referitor la timpul pe care românii îl petrec în vacanţe, din datele Kiwi.com reiese că aceştia sunt fani ai experienţelor de tip city break, având în vedere că 74% dintre ei stau până la 3 zile la destinaţie. 12% preferă vacanţe de la 4 până la 6 zile, în timp ce 12% petrec de la una la două săptămâni în destinaţiile alese.

Foto: Faimosul Cinque Terre / Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *