Italia importă mai mult petrol rusesc pentru a alimenta rafinăriile, în ciuda planului UE care încearcă să rupă legătura cu Rusia

Redacția mai 20, 2022 0 comentarii
sonda petrol titei sursa pexels

Italia a crescut importurile de țiței rusesc, în ciuda eforturilor UE de a pune capăt legăturilor cu energia rusă, scrie Financial Times.

Rusia a exportat aproximativ 450.000 de barili pe zi de țiței în Italia în această lună, de peste patru ori mai mult decât în ​​februarie și cel mai mult din 2013, potrivit Kpler, o companie de date despre mărfuri. Drept urmare, Italia urmează să depășească Țările de Jos ca cel mai mare centru de import al UE pentru țițeiul rusesc transportat pe mare. Două treimi din aceste exporturi sunt destinate Augusta, un port din Sicilia lângă rafinăria ISAB controlată de ruși.

Livrările tot mai mari de țiței către rafinăriile deținute de ruși din UE au loc în timp ce blocul lucrează la modalități de a se îndepărta de combustibilii fosili ruși și subliniază complexitatea implementării unui embargo asupra importurilor de petrol rusești, așa cum a cerut Bruxelles-ul.

ISAB procesează până la 22% din țițeiul Italiei și exportă în zeci de țări. Fondată în 1972, a fost achiziționată în 2008 de Litasco, o entitate din Elveția controlată de Lukoil.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.