Jeff Bezos îl acuză pe Joe Biden de dezinformare, după ce președintele a spus că marile companii ar trebui să plătească taxele pentru a combate inflația

Redacția mai 15, 2022 0 comentarii
Jeff Bezos

Jeff Bezos l-a acuzat pe președintele Joe Biden că a răspândit dezinformare pe Twitter, după ce președintele a scris pe Twitter că business-urile mari ar trebui să-și plătească taxele pentru a reduce inflația, scrie CNN.

„Vreți să reduceți inflația? Să ne asigurăm că cele mai bogate corporații își plătesc taxele”, a scris Biden pe Twitter , vineri seară, de pe contul său personal.

Bezos a răspuns vineri, printr-un mesaj pe Twitter, susținând că nu există nicio legătură între inflație și impozitele pentru corporații.

Rata inflației în SUA a crescut fulgerătoar și a afectat consumatorii americani, deși a încetinit pentru prima dată din august luna trecută.

Bezos a mai scris pe Twitter că mesajul ui Biden ar trebui să fie revizuit pentru a ajuta la controlul dezinformarii, în special pe platformele de social media.

Nu este pentru prima dată când au existat divergențe între cei doi. În mai 2020, Biden a spus că Amazon ar trebui să „înceapă să-și plătească taxele ” într-un interviu acordat CNBC.

Anterior, în anii fiscali 2017 și 2018, dosarele financiare ale Amazon au arătat că nu datora bani din impozitul pe venit și, mai degrabă, se aștepta să primească o rambursare a impozitului de la guvernul federal.

Amazon a declarat că a plătit 1,7 miliarde de dolari impozit pe venit federal pentru anul fiscal 2020 și a plătit 1,8 miliarde de dolari în alte taxe federale. De asemenea, a mai spus că a plătit 2,6 miliarde de dolari în taxe de stat și locale.

Wikipedia - Seattle City Council

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.