Jeff Bezos va călători în spațiu luna viitoare, cu un zbor al companiei sale Blue Origin

BlueOrigin_NewShepard_Launch

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a anunțat că va merge în spațiu luna viitoare, când compania sa Blue Origin va lansa prima misiune de transport de pasageri, scrie Bloomberg.

Miliardarul în vârstă de 57 de ani, care intenționează să călătorească alături de fratele său, Mark, a făcut anunțul luni, într-o postare pe Instagram. Lansarea este stabilită pentru 20 iulie, la aproximativ două săptămâni după ce Bezos va renunța la funcția de director executiv al Amazon.com Inc.

„De când aveam cinci ani am visat să călătoresc în spațiu. Pe 20 iulie, voi face această călătorie cu fratele meu. Cea mai mare aventură, cu cel mai bun prieten al meu”, a scris Bezos, în postare.

„A vedea pământul din spațiu te schimbă – îți schimbă relația cu această planetă, cu umanitatea. Există un singur Pământ”, a spus Bezos în videoclipul publicat luni pe Instagram, adăugând că ar fi „semnificativ” să-l însoțească fratele său mai mic.

Mark Bezos a spus că este „uimit” de invitația „neașteptată”, numind-o „o oportunitate remarcabilă”.

Mark Bezos este fondatorul HighPost Capital, o firmă cu capital privat din New York, care este parțial deținută de familia Bezos. De asemenea, el lucrează cu Robin Hood, o organizație caritabilă anti-sărăcie din New York și ca pompier voluntar în Scarsdale, o suburbie bogată din județul Westchester.

Blue Origin este una din numeroasele companii de turism spațial susținute de un antreprenor bogat, alături de Space Exploration Technologies Corpa lui Elon Musk și Virgin Galactic Holdings Inc susținută de Richard Branson.

Călătoria va dura 11 minute, în spațiul suborbital, și va atinge o altitudine de aproximativ 100 de kilometri. New Shepard este astfel pe cale să fie primul zbor spațial comercial care a dus un civil dincolo de linia Kármán, marginea spațiului recunoscută la nivel internațional, la peste 60 de mile deasupra pământului.

Blue Origin a scos la licitație un singur loc pe racheta New Shepard pentru zborul din 20 iulie. Încasările vor fi direcționate către fundația Blue Origin, Club for the Future, care promovează educația matematică și științifică. Aproape 6.000 de persoane au licitat o sumă de circa 2,8 milioane de dolari pentru a ocupa locul pe New Shepard, a transmis luni Blue Origin.

Compania a declarat anterior că clienții vor avea o experiență de patru zile, respectiv ziua zborului și alte trei zile de pregătire pentru zbor la locul de lansare al companiei, lângă Van Horn, Texas. Blue Origin a construit spații de cazare, inclusiv o cafenea.

Bezos intenționează să predea frâiele de CEO al Amazon lui Andy Jassy pe 5 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *