Jeremy Hunt, noul ministru de Finanțe al Marii Britanii, a renunțat la aproape toate măsurile fiscale promise de predecesorul său pentru a liniști piețele financiare / Hunt acționează ca un premier ”de facto”

G4Media oct. 17, 2022 0 comentarii
lire-sterline

Jeremy Hunt, noul ministru de Finanțe al Marii Britanii, a anunțat luni într-o declarație de presă că a renunțat la aproape toate măsurile fiscale promise de predecesorul său, forțat să demisioneze după ce a provocat panică pe piețele financiare, transmite BBC.

Hunt a spus că ia noile măsuri pentru a liniști piețele financiare, anunțând că va detalia deciziile într-o ședință a Parlamentului. Potrivit mai multor analiști britanici, Hunt acționează ca un premier ”de facto”, având în vedere că prim-ministra Liz Truss fusese o susținătoare a vechilor măsuri.

Motivul pentru care Hunt a anunțat aceste măsuri este ”de a oferi încredere și stabilitate”.

El a spus că guvernul va elimina taxa de sănătate și asistență socială și va renunșa la modificările taxei de timbru. “Nu vom continua cu reducerile ratelor de impozitare a dividendelor, cu anularea reformelor privind munca în afara salariului, cu noul sistem de cumpărături fără TVA pentru vizitatorii din afara Marii Britanii sau cu înghețarea cotelor taxei pe alcool”, a spus Hunt.

Reamintim că fostul mnistrul de finanțe, Kwasi Kwarteng, a demisionat săptămâna trecută după o discuție cu premierul Liz Truss. Scanul lui Kwasi Kwarteng a început să se clatine pe 23 septembrie, când a prezentat un mini-buget ce promitea reduceri de taxe în valoare de 45 de miliarde de lire sterline, finanțate prin împrumuturi, prezentare urmată de turbulențe pe piață și de o intervenție a Băncii Angliei.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *