Kaspersky: Aproape jumătate dintre companiile globale le oferă angajaţilor cursuri în domeniul securităţii IT

Redacția ian. 5, 2022 0 comentarii
atac cibernetic

Aproape jumătate dintre companiile globale (44%) oferă angajaţilor cursuri în domeniul securităţii IT, deşi în aceeaşi pondere se confruntă în mod regulat cu scurgeri de date ale angajaţilor, arată Raportul Kaspersky Employee Wellbeing 2021, publicat miercuri și citat de Agerpres.

Tehnologia este importantă pentru a preveni atacurile cibernetice, dar factorii umani joacă încă un rol crucial, fiind legaţi de 85% din incidente, se menţionează în cercetare.

Sondajul global al Kaspersky relevă faptul că, în 2021, peste o treime (35%) dintre organizaţii nu au fost în măsură să ofere securizare completă a datelor angajaţilor lor şi s-au confruntat cu incidente care implică acest tip de informaţii. În plus, aceste incidente au fost depăşite doar de cele care implică datele de identificare personală ale clienţilor (43%).

De asemenea, 45% dintre companiile afectate nu au dezvăluit public o breşă de securitate a datelor personale ale angajaţilor, în timp ce 43% au împărtăşit informaţii despre un incident în mod proactiv şi 12% au făcut acest lucru după ce acesta a fost divulgat în presă.

Potrivit cercetării, 44% din totalul organizaţiilor globale susţin că au implementat deja sesiuni de instruire în materie de securitate pentru a se asigura că angajaţii primesc informaţii cruciale, iar aproape două treimi (64%) recunosc faptul că s-au confruntat cu cel puţin o problemă legată de calitatea acestor servicii.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.