Kaufland a fost amendat cu 3.000 euro de Autoritatea Națională de Supraveghere pentru că a încălcat regulemantul GDPR privind dreptul de acces

Kaufland

Autoritatea Națională de Supraveghere a amendat retailerul Kaufland cu 3.000 euro (14846,4 lei) pentru a încălcat Regulamentul General privind Protecția Datelor, referitor la dreptul de acces.

Investigația a fost demarată ca urmare a unei plângeri formulate de o persoană vizată care a reclamat faptul că operatorul nu a furnizat o copie integrală a înregistrărilor video pentru un anumit interval orar în care aceasta a fost în incinta comercială respectivă.

În cadrul investigației efectuate, s-a reținut că reprezintă o obligație a operatorului comunicarea unei înregistrări video ce conține imagini care privesc persoana vizată, ca urmare a exercitării dreptului de acces de către acesta, iar comunicarea imaginilor se poate efectua de operator prin luarea măsurilor de obturare („blurare”) a acelor imagini care ar putea să aducă atingere drepturilor și libertăților altor persoane fizice, dacă este cazul.

Prin urmare, operatorul este obligat să adopte o serie de măsuri tehnice și organizatorice, pentru a permite deplina exercitare a dreptului de acces al persoanei vizate, cu respectarea, în același timp, a drepturilor altor persoane fizice.

Astfel, Autoritatea Națională de Supraveghere a constatat că operatorul nu a comunicat complet respectivele înregistrări video solicitate, ceea ce constituie o încălcare a art. 15 alin. (3) din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Kaufland, parte din același grup Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, a raportat în 2020 o cifră de afaceri de 12,83 miliarde de lei și un profit de 970 de milioane de lei. Compania a încheiat anul cu 13.108 angajați. Și Kaufland a crescut față de 2019, când a avut afaceri de 11,8 miliarde de lei, un profit de 992 de milioane de lei și aproape 12.500 de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *