Kazahstanul spune că transporturile de petrol prin conducta CPC care aduce țiței la Marea Neagră sunt la niveluri normale

titei conducta Sursa foto: Pixabay

Livrările de țiței prin Consorțiul Caspian Pipeline – CPC sunt la niveluri normale, la o zi după ce un tribunal rus a ordonat suspendarea operațiunilor, a anunțat joi Ministerul Energiei din Kazahstan, potrivit Reuters.

Kazahstanul este puternic dependent de conducta CPC, care gestionează aproximativ 1% din petrolul global, pentru a-și pompa exporturile către piețele din Europa.

Un tribunal din orașul rus Novorossiisk a ordonat miercuri CPC să suspende operațiunile, invocând regulile privind scurgerile de petrol.

Kazahii care operează rafinăria Petromidia susțin că posibila suspendare a operațiunilor conductei care aduce țiței la Marea Neagră, după decizia dată de un tribunal rus, nu va afecta aprovizionarea rafinăriei din România.

„În contextul informațiilor apărute în spațiul public privind o posibilă suspendare a operațiunilor Consorțiului Caspian Pipeline – CPC pe teritoriul Federației Ruse, Grupul KMG Internațional dorește să precizeze că orice suspendare a activităților CPC nu va afecta aprovizionarea cu țiței a rafinăriei Petromidia. Ponderea țițeiului de tip CPC în rețetele de obținere a produselor petroliere în cadrul rafinăriei este una scăzută, comparativ cu alte tipuri de țiței utilizate în mod curent. În prezent, cea mai mare unitate de profil din România – Petromidia Năvodari funcționează la capacitate optimă, în acord cu planurile de producție aprobate pentru acest an. Prin KMG Trading – divizia de aprovizionare cu materii prime și de comercializare a produselor petroliere, Grupul are experiență și capacitatea necesare pentru identificarea și asigurarea aprovizionării cu țiței a rafinăriei Petromidia, în orice context. De asemenea, adăugăm că eventuale măsuri privind activitatea CPC nu vor influența piațaă produselor petroliere din România, Grupul va continua să își onoreze obligațiile contractuale și livrările de carburanți”, transmite KMG International, într-un anunț la Bursa de Valori București (BVB).

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *