Kremlinul spune că Gazprom furnizează cât mai mult gaz posibil Europei

Redacția iul. 27, 2022 0 comentarii
Gazprom

Gazprom furnizează cât mai mult gaz posibil Europei, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, adăugând că problemele tehnice legate de echipament, cauzate de sancțiuni, împiedică Gazprom să exporte mai mult, scrie Reuters.

Rusia a livrat mai puțin gaz în Europa miercuri, într-o nouă escaladare a conflictului energetic dintre Moscova și Uniunea Europeană, care va face mai dificilă și mai costisitoare pentru blocul comunitar umplerea depozitelor înainte de sezonul de încălzire de iarnă.

Sistarea livrărilor, semnalată de Gazprom la începutul acestei săptămâni, a redus capacitatea gazoductului Nord Stream 1 – principala rută de livrare a gazului rusesc către Europa – la o cincime din capacitatea sa, în timp ce Rusia a declarat că o altă turbină de gaz are nevoie de reparații.

„Gazprom furnizează atât cât este necesar și posibil. Știm că posibilitățile tehnice pentru livrări au scăzut acum”, a declarat Peskov, adăugând că sancțiunile europene au împiedicat o reparație la timp a echipamentului Nord Stream 1.

Peskov a spus că Gazprom va putea crește livrările după ce se vor încheia lucrările de mentenanță. „Gazprom a fost și rămâne un garant de încredere al tuturor obligațiilor sale, dar nu poate garanta livrările dacă echipamentele străine nu au putut fi reparate din cauza sancțiunilor europene”, a spus el.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *