Laurențiu Afrasine, CEO-ul Akcent Development, crede că prețurile locuințelor noi se vor stabiliza la circa 2.000 de euro/mp în 2022

Cloud 9 Sursa foto: Akcent Development

Dezvoltatorul imobiliar Akcent Group are un buget de investitii de 300 de milioane de euro, la care nu a renunțat și va demara construcția proiectului rezidențial Akcent City, din Bucureștii Noi, cu cinci blocuri, circa 800 de apartamente și 104.000 mp construiți. Potrivit CEO-ului, Laurențiu Afrasine, din fericire banca finanțatoare a rămas în proiect pe care îl va finanța cu circa 35 de milioane de euro.

Investitiția totală în proiect este de circa 75 de milioane de euro.

În opinia ui Afrasine, prețurile pe metrul pătrat din piața rezidențială se vor stabiliza undeva la 2.000 de euro spre sfârșitul acestui an, dacă nu cumva prețurile solicitate pentru materiale de construcții nu vor exploda din nou.

„Am avut momente în care de la o săptămănă la alta modificam prețurile, pentru că se schimbau. De altfel, am fost nevoiți să stabilim un contract de colaborare directă cu un partener extern pentru cărămidă, mai ales că vom începe imediat noul proiect.  De asemenea, anul acesta vom lucra ca și anul trecut cu muncitori străini, turci, de data asta, după ce la Cloud 9 (n.r. în Pipera) am lucrat cu vietnamezi”, spune Afrasine.

CEO-ul Akcent Development crede că marii dezvoltatorii își vor diminua profitul și vor suporta o parte dintre majorările de costuri de construcție. Restul, însă, vor fi tranferate către cumpărători, de aici și evaluarea despre creșterea prețului până la finalul anului la 2.000 de euro/mp.

„Pretul pe mp se va stabiliza undeva în jur de 2.000 de euro/mp. O parte ovom suporta noi. Akcent City va avea 5 blocuri, si 820 de apartamente și este gândit pentru condițiile actuale. De altfel, am schimbat proiectul și am mărit numărul de apartamente cu doua camere care vor reprezenta 60%-70% din proiect. De asemenea, am renunțat la fațada ventilata și o vom combina. Pentru acest proiect, majoritatea materialelor le-am importat și vom implementa la apartamentele de la parter curți private, ca în Cloud 9”, explică Afrasine.

De altfel, potrivit lui Laurențiu Afrasine, Akcent Development va continua să investească pe piața din București și plănuiește să mai dezvolte circa 2.100 de apartamente în oraș, în următorii ani.

Sursa foto: Akcent Development

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *