Lecția Belgradului: fermierii sârbi s-au unit și își promovează produsele într-un lanț de magazine din România

rosii ardei mere legume fructe alimentara piata taraba agricultura fermieri pexels sursa foto: Pexels

Fermierii sârbi încep să își vândă produsele în magazinele lanțului românesc de magazine Remarkt după negocieri care au durat aproape un an, într-o premieră pentru comerțul din cele două țări.

Ambasadorul Serbiei în România, Stefan Tomasevic, a anunțat inițiativa în presa sârbă, citată de Rador. El a spus că anterior au existat încercări individuale de cooperare pentru a introduce produsele sârbești pe piața românească, dar totul a fost pe termen scurt.

Clienții din România au acum posibilitatea de a achiziționa dulciuri sârbești, condimente, vinuri, carne conservată și conserve, precum și alte produse. „Remarkt” este un lanț de magazine care funcționează, mai ales, în vestul României, cu supermarketuri la Oradea, la Arad, precum și în piețe mai mici în Timișoara, în zona în care gravitează populația sârbă.

Ambasadorul sârb a mai declarat că așteaptă desfacerea produselor sârbești, care vor fi pe rafturi până la Paște.

Ambasadorul Serbiei a anunțat că inițiativa a fost posibilă datorită viziunii guvernului de la Belgrad, care se concentrează pe încurajarea exporturilor. 

”Vom avea o promoție la Arad la sfârșitul lunii aprilie, înainte de Paște, și ne așteptăm ca după aceea să înceapă cooperarea și cu alți producători sârbi” – a mai spus Tomašević.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *